Yasin Börü Davası Ankara`da başladı

Kurban Bayramı`nda fakirlere et dağıtırken, PKK`liler tarafından hunharca katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının davası, Ankara 2`inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlandı.

Ekleme: 05.10.2015 09:45:00 / Güncelleme: 05.10.2015 10:29:00 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için 

HDP'nin sokağa çıkma çağrısının ardından yaşanan 6-8 Ekim olaylarında; Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Riyat Güneş ve Ahmet Hüseyin Dakak`ın vahşice katledilmesi olayına karıştıkları belirtilen (tespit edilen) 22`si tutuklu, 7`si tutuksuz, 5`i firari 34 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşmasına başlandı.

Ankara 2`inci Ağır Ceza Mahkemesinde 09.00`da müşteki ve mağdur yakınları adliye binasına alınmaya başlandı. 09,30`da başlayan duruşmayı, maktullerin yakınlarının yanı sıra birçok ilden gelen yüzlerce kişi, siyasi parti temsileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de mahkeme salonundan takip ediyor.

Adliyeye gelen isimler arasında HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile başkan Yardımcıları Hüseyin Yılmaz ve Mehmet Yavuz da bulunuyor.

100`ün üzerinde avukat davaya müdahil olarak katılırken, avukatlar duruşmada katillerin yanı sıra azmettiricilerin de cezalandırılması için savunma yapacak.

Duruşma öncesi mikrofonlarımıza konuşan dava avukatlarından Mehmet Karadağ; 22`si tutuklu, 7`si tutuksuz, 5`i firari 34 sanık hakkında “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme` suçundan 4`er ve “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozdukları” iddiasıyla birer olmak üzere, 5`er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendiğini belirttiler.

Katillerin siyasi saikle bu cinayetleri işlediğine dikkat çeken Avukat Karadağ, tüm faillerin TCK'nın 77. Maddesi`nde düzenlenen “İnsanlığa karşı işlenen suçlar” kapsamında yargılanması gerektiğini ifade ettiler. Karadağ, ayrıca TCK 38`e göre, PKK/HDP`lileri bu cinayetlere sevk eden HDP yöneticilerinin de azmettirme suçundan yargılanması gerektiğinin altını çizdi. Bu maddeye göre, “Başkasını suç işlemeye azmettiren kişi, işlenen suçun cezası ile cezanlandırılır”hükmünün uygulanmasını talep edeceklerini belirtti.

Dışarıda sık sık tekbir getiren yüzlerce kişi, “Katiller hesap verecek, Yasin`in katili Selahattin Demirtaş, Hepimiz Yasin`iz Yasinlerin yolunu sürdüreceğiz” şeklinde slogan atıyor.  (İLKHA)