Nusaybin`de 3 günde 14 PKK`li öldürüldü

Mardin Valiliği, Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağının 3`üncü gününde toplam 14 PKK`linin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Ekleme: 04.10.2015 19:00:00 / Güncelleme: 04.10.2015 19:28:00 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

Mardin Valiliği, sokağa çıkma yasağının devam ettiği Nusaybin ilçesinde yapılan operasyonlar hakkında yazılı basın açıklaması yaptı.

Nusaybin ilçe merkezinde dün (Cumartesi) ve bugün (Pazar) yapılan operasyonlarda 5 PKK`linin daha etkisiz hale getirildiği belirtilen açıklamada,  böylece etkisiz hale getirilen PKK`linin sayısının 14`e yükseldiği, 3 PKK mensubunun da yakalandığı kaydedildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi; “Ş. T. isimli şahıs ölü olarak Nusaybin Devlet Hastanesine intikal ettirilmiş, şahsın cenazesi otopsi işlemlerinin yapılabilmesi amacıyla Diyarbakır Adli Tıp Kurumuna sevk edilmiştir.

Ö. Ç.  isimli şahıs yaralı ateşli silah yaralanmasına bağlı olarak Nusaybin Devlet Hastanesine getirilmiş, yapılan ilk tedavisinin ardından aynı gün Mardin Devlet Hastanesine sevk edilmiş olup tedavisi halen devam etmektedir.

Suriye uyruklu C.  H. isimli şahıs yaralanmış, Nusaybin Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalede şahsın sağ böbreğinden silahla yaralandığı anlaşılmış olup Nusaybin Devlet Hastanesinde tedavisi halen devam etmektedir.

Sokağa çıkma yasağına uymayan 19 şahsa Kabahatler Kanuna göre idari para cezası uygulanmıştır.  Bu kapsamda uygulanan şahıs sayısı 22 olmuştur.

Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için terör ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir. Vatandaşlarımız ve kamuoyu,  gelişmelerden bilgilendirilmeye devam edilecektir.” (M. Salih Keskin – İLKHA)