Reuters: ‘PKK`nın YDG-H ile ilişkileri belirsiz`

Murat Karayılan`ın YDG-H`nin Kandil ile bağlantısını unutturma planına ilk sarılan İngiliz haber ajansı Reuters oldu.

Ekleme: 29.09.2015 10:27:00 / Güncelleme: 29.09.2015 10:27:00 / Güncel
Destek için 

Uluslararası haber ajansı Reuters, PKK`nın gençlik yapılanması olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi`yle (YDG-H) ilgili hazırladığı dosyada PKK ile YDG-H`nin ilişkisinin belirsiz olduğunu, ancak YDG-H`lilerin PKK`nın yanında devletle savaşmak için kararlı olduğunu yazdı.

Hümeyra Pamuk imzalı haberde YDG-H üyelerinin ‘ayrılıkçı` olduğu güzellemesi yapılırken, bir militanın “polis ve asker tutuklamak için mahallemize geliyor, biz de hendek kazıp barikatlar kuruyoruz” sözlerine yer verildi.

"MESAJLARI TELEVİZYONDAN ALIYORLAR"

Pamuk'un haberine YDG-H'nin PKK ile ilişkisinin belirsiz olduğuna dair bir giriş yapsa da aynı haberde Kani Kobani adlı PKK'lı militanın Kerkük`te Reuters`a konuşarak YDG-H hakkında, “YDG-H`nin PKK`yla doğrudan bir ilişkisi yok, çünkü çok kolay deşifre olabilirler. Onlar genel emirleri televizyon aracılığıyla alıyorlar. Tüm yoldaşlar televizyon izliyor ve hepimiz mesajları yorumlamayı biliyoruz” dediği ifade ediliyor.

Bilindiği üzere geçen hafta PKK yöneticilerinden Murat Karayılan yaptığı açıklamada YDG-H'nin PKK ile bağlantısının olmadığı ve kendi başlarına hareket ettiklerini söylemişti. Karayılan bundan böyle YDG-H'nin PKK ile bir bağlantısı olmadığı yönünde propaganda yapılması talimatını vermişti. Bugün de İngiliz basını bunu haber yaptı. Bu da 'Karayılan mı İngilizleri yönlendiriyor, yoksa İngilizler mi karayılanı?' sorusunu akla getirdi. Karayılan İngilizleri yönlendiremeyeceğine göre...... İngilizler bu haberle Karayılan'ı deşifre etmiş oldu.