Âlimlerden HDP`ye pankart tepkisi

HDP/PKK`nin İslami değerlere hakaret içeren ve halkı tehdit eden pankartlarına tepki gösteren Vanlı alimler, HDP/PKK`nin içindeki kin, nefret ve kanserli fikri Van`da kustuğunu söyledi.

Ekleme: 28.05.2015 18:15:00 / Güncelleme: 28.05.2015 18:15:00 / Güncel / Van Haberleri
Destek için 

HDP/PKK`nin İslami değerlere hakaret içeren ve halkı tehdit eden pankartlarıyla ilgili İLKHA`ya değerlendirmelerde bulunan Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) Van Şube Başkanı Molla Ali Arslan ve İTTİHAD müderrislerinden Molla Abdurrahman Emsen, HDP/PKK`nin Güneydoğuda kuvvetini yitirdiğini ve halka baskı yapamadığını, bu yüzden de içindeki kin, nefret ve kanserli fikri Van`da kustuğunu söyledi.

HDP/PKK`nin halkın İslami değerlerine saldırdığını söyleyen İTTİHAD Van Şube Başkanı Molla Ali Arslan, “PKK Güneydoğu`da kuvvetini yitirmiştir, faaliyet sürdüremez hale gelmiştir. İçindeki kin, nefret ve kanserli fikri son bir yıldır özellikle Van`da kusuyor. Van`ı üs olarak seçmişlerdir ve Van`da bütün pisliklerini kusuyorlar. Niye mi? Çünkü Van halkını suskun görmüş. Suskun gördüğü Van halkını korkutmak için sürekli baskı yapıyor.” dedi.

Vanlı âlimlere ve müftülüğe önemli çağrı…

Van halkının ve özellikle de Müftülük bünyesindeki âlimlerin bu tür hakaretler karşısında suskun kalmamaları gerektiğini ifade Arslan, “Eğer Van halkından bir karşı çıkma hareketi olursa ayaklarını denk alırlar. Halka da bir şey demiyoruz, belki bazı şeyleri bilmiyorlardır. Ama özellikle de âlimlere, Van Müftülüğüne, Van Müftülüğüne bağlı olan âlimlere, emekli olan seydalarımıza bir çağrım var, haksızın karşısında suskun durmak Hadisi Şerif`in dediği gibi; Şeytanı Exrestir yani dilsiz şeytandır.”

“Ölüm ve yaşamın yaratıcısı Allah`tır, kadınlar değil”

HDP/PKK`nin geçtiğimiz günlerde İpekyolu DSİ 1. Sokağa astırdığı 'Yaşamın Yaratıcısı Kadınlarla Barajı Aşacağız' pankartının Tebareke süresine atıfta bulunduğunu belirten Molla Arslan, “Bu bölgede bu kadar kötülük işleniyor, adamlar pankart yazıyorlar, pankartlarında şöyle diyor; “Yaşam yaratıcısı kadınlarla, barajı asacağız” bu Kur`an`a atıftır. Çünkü Tebareke Süresinde Allah`u Teâlâ buyuruyor ki, “Allah o dur ki ölümü ve yaşamı yaratmıştır.” Ölüm ve yaşamın yaratıcısı Allah`tır, kadınlar değil.” diyerek söz konusu pankarta tepki gösterdi.

“Müslüman Kürt halkına din ve namus üzerinden saldırıyorlar”

Kürt halkının Kemalizm`den görmediği zulümleri HDP/PKK`den çektiğinin altını çizen Molla Arslan, “Bakın Kürt halkının Kemalizm`den çekmediği zulmü şuan da onlardan çekiyor. Adamlar pankart yazıyorlar; “Namus toplumsal bir kâbustur.” Namusu bir toplumsal kâbus olarak halka empoze ediyorlar. Ama biz Müslüman olarak biliyoruz ki Hz. Resulullah (s.a.v)`in hadislerinde geçiyor, “Cennet deyyuslara haramdır.” Namusu hiçe sayanlar deyyustur, cennet onlara haramdır. Üçüncü olarak adamlar yine yazıyorlar, “Em ne emanetın, em jının.” Hz. Resulullah(s.a.v) veda hutbesinde “Ey İnsanlar, Kadınlar Allah`ın birer emanetidir yanınızda” adamlar buna atıfta bulunarak “Em ne emanet ın” yani birinci emanetleri bu izzetle, şerefle ün salmış bu halkı İslam`dan, izzetten, Kur`an`dan, Şeriatten uzaklaştırmaktır. Her milletin belirli bazı özellikleri vardır, Kürt halkının iki büyük özelliği vardır. Birincisi sadık olması ikincisi de Namusuna düşkün olmasıdır ki, dikkat edin bunlar bu iki koldan saldırılarını yoğunlaştırmaktadır. Halkımızı dininden uzaklaştırdılar, gençleri dinsizleştiriyorlar. Peki, bu kadar münkerat varken, münkere karşı çıkmamak, sessiz kalmak, bir müslümana yakışır mı? Allah`u Teâla İsrailoğullarını, Hz. Davut (a.s) ve Meryem oğlu İsa (a.s)`ın dili ile lanetlemiştir, çünkü onlar münkeri gördüklerinde karşı çıkmıyorlardı” diye konuştu.

“LGBTİ sapkınları Kürt halkının temsilcisi olamaz”

LGBT sapkınlarını Müslüman Kürt halkına vekil olarak göstermenin büyük bir hakaret olduğuna dikkat çeken Arslan, “Şimdi de LGBT (Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Transseksüel) dediğimiz isimlerle ortalığa çıkmışlar. Güya bu sapkınlar Kürtlerin temsilcileridir, Kürt halkına da bunların sapkınlıklarını anlatmıyor. Bunları batıda dışlanmış bir grup olarak tanıtıyor. Kürt halkının haklarından vaz geçerek bunların hakkını savunuyor. CHP ile beraber 30 milletvekilli adayları LGBT için imza atmışlar, belki Kürt halkı bunu bilmiyorlardır, LGBT`nin ne anlama geldiğini de bilmiyorlardır. Hz. Lut (a.s)`ın kavmi (Semud) ilk olarak bu pisliği işledi ve Allah`u Teâla o toprakların altını üstüne getirdi. Onları helak etti. Onun için bütün alimlerimize çağrımız budur; ‘sakın ola ki sessiz durmasınlar, korkmasınlar, hakkı söylesinler, bu kötülüğe karşı çıksınlar, halkı aydınlatsınlar, halkı Kur`an`a davet etsinler ve halkı Kur`an ile aydınlatsınlar, yarın öbür gün Allah korusun bu Kürt halkı namaz kılan hacı hocaların oyları ile o Lut Kavminin işlediği o kötülüğü işleyen insanları meclise taşısalar bunun vebali ağır olur. Onun için bütün Kürtlere ve bütün Müslüman halkımıza çağrımız budur, uyansınlar ve bunu kabul etmesinler. Kürt halkı hiçbir zaman küfre öncülük yapmamıştır.” diye konuştu.

“Onların eliyle bu halk yozlaştırılmaya çalışılıyor”

İTTİHAD müderrislerinden Molla Abdurrahman Emsen, HDP/PKK`nin özellikle Van`da İslam karşıtı ve halkı baskı altında bırakmak için astıkları pankartların arka planında Kürt halkının din ve namuslarına olan düşkünlüklerini bertaraf etme gayesi taşıdığını vurgulayarak, “Yıllarca mevcut rejim de bu ahlakı halkımız arasında kaldırmaya çalıştı. Bunu başaramayınca Kürtlerden İslam`a karşı bir güç oluşturuldu. Onların eliyle bu halk yozlaştırılmaya çalışılıyor.  Özellikle bu pankartları en fazla ilimizde sergilemeleri tepkisizliğin ürünüdür. İki sene önce Batman`da ‘Em jının em ne namusa kesêne` diye pankart açtılar halk ciddi bir şekilde tepki gösterince bir daha Batman`da dine veya namusa yönelik bir saldırı pankartı açmadılar. Van halkı da kesinlikle bu tür şeylere prim vermemeli. Müslüman bir duruşla bunun karşısında durmalı ve tepkisini kesinlikle en üst perdeden göstermelidir.” diye konuştu. (Murat Dalgın - İLKHA)