Karlıova Kutlu Doğum etkinliği

Bingöl Karlıova ilçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Ekleme: 18.04.2015 18:10:03 / Güncelleme: 18.04.2015 18:10:03 / Etkinlikler / Bingöl Haberleri
Destek için 

Karlıova ilçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum haftası münasebetiyle Karlıova YİBO’da bir program düzenlendi.

Etkinliğe, Karlıova Kaymakamı Levent Yetgin, İlçe Müftüsü Abdullah Söylemez, Emniyet Müdürü Ahmet Baysal, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Süleymaniye İlim Camii İmamı Rasim Pınar’ın Kuran tilavetiyle başlayan program, İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin seslendirdiği şiir ve ilahi ile sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Daha sonra bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Abdullah Söylemez, “Allah’u Teâlâ insanı en güzel sıfattan yarattığı gibi onları onurlu da kılmış. Ey insanoğlu sen kendini sakın küçük görme, çünkü sen Cenabı Allah’ın bir nefesini taşıyorsun. Yüce Allah insanı yarattığında insanlara kendi ruhundan üflemiştir.” dedi.

Allah’ın insanları yakıp yıkmak için göndermediğini vurgulayan Söylemez, “Bizler insanoğlu olarak ırkı dini mezhebi ne olursa olsun, bir arada yaşamayı becermeliyiz, çünkü içinde yaşadığımız bu dünya insanoğluna bir emanettir. Allah’u Teâlâ bizleri bu dünyaya tarumar, yıkıp yakmak için göndermedi. İnsanların gönlünü hoş edin diye gönderdi.” şeklinde konuştu.

Söylemez son olarak şunları söyledi: “Bu dünyada birlikte yaşamak Allah’ın emridir ve bizde bu emri yerine getirmek için, birlikte yaşamayı becermek için bu emri yerine getirmek zorundayız.”

Program yapılan duayla son buldu. Programa katılan vatandaşlara okul bahçesinde yemek ikramı yapıldı. (İLKHA)