Şanlıurfa`nın Salkım Köyü`nde ilk kez kutlu doğum heyecanı

Şanlıurfa merkez ilçesi Karaköprü`ye bağlı Salkım Köyü`nde Peygamber Sevdalıları Platformu Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Ekleme: 18.04.2015 16:35:00 / Güncelleme: 18.04.2015 16:35:00 / Etkinlikler
Destek için 

Şanlıurfa Karaköprü ilçesine bağlı Salkım Köyü'nde Peygamber Sevdalıları Platformu ilk Kutlu Doğum etkinliği yaptı. Yatsı namazından sonra Köy camisinde yapılan programa köylüler yoğun katılım gösterdi.

 

Sunuculuğunu Celalettin Kılıç`ın yaptığı program Hafız Abdurrahman Menzek`in Kur`an-I Kerim tilaveti ile başladı. Şanlıurfa Kardeşler İlahi Grubu sanatçılarından Bülent Alkanat, Sinan Zarar ve Ramazan İdem`in okuduğu mevlid-i şerif ve ilahilerle devam etti.

İnsanın yaratılış amacının Allah kulluk olduğunu belirten Molla M. Müfit Yaray Kürtçe yaptığı konuşmasında “insanlar nasıl ibadet edeceği insanlar yapmayı nasıl öğrenecekler. Nerden bilecekler Allah ü Tala neyi seviyor, neyi sevmiyor. Allah hangi amelden razı olur. Hangi amelden razı olmaz.  Bunu Muhammed Mustafa`dan öğrenecekler. İşte insanların yaratılış amacı ibadettir. İbadeti nereden öğreneceğiz, Muhammed Mustafa`dan öğreneceğiz. Ne kaldı, kaldı ki Muhammed Mustafa olmasaydı bütün kainat ta olmazdı.” Dedi.

Yaray, ibadetin kişiyi insan yaptığını belirterek,  “Eğer insanın ibadeti olmasaydı, Allah`ı tanıması olmasaydı. İnsanın olması gerekmezdi. Bakın Peygamberimiz diyor ki 'Rabbiniz kulluk için sizi yaratmıştır.' Bunu istiyor şunu istiyor diyor. Eğer Allah`ı tanırsanız Allah size cennet ve nimetlerin tamamını size hazırlamıştır. Ayette Allah şöyle buyuruyor  'O kimse eğer Allah`ı tanıyor Allah`a iman ediyorsa ve salih amel işliyorsa muhakkak Allah ü Teâlâ Firdevs cennetini hazırlamış onu oraya koyacak ve oradan hiç çıkmayacaktır. Hiçbir zaman oradan çıkmak istemeyecektir' Allah o kadar peygamberler göndermiş biz o peygamberleri ve H.z. Muhammed Mustafa`yı dinlediğimiz zaman inşallah bizde Firdevs cennetine gireriz." İfadelerine yer verdi.

Program Molla M. Müfit Yaray`ın okuduğu dua ile son buldu

Programdan Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür eden Salkım köylüleri bu programı bundan sonra her zaman yapmalarını istedi (Mehmet Demir-İLKHA)