Siirt Müftülüğünden Kutlu Doğum etkinliği

Siirt İl Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum haftası münasebetiyle bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte Hz Muhammed`in sevgiyi, kardeşliği, cesareti, zulme karşı dik durmayı öğrettiği vurgulandı.

Ekleme: 18.04.2015 16:40:00 / Güncelleme: 18.04.2015 16:40:00 / Etkinlikler / Siirt Haberleri
Destek için 

Siirt İl Müftülüğü Kutlu Doğum haftası münasebetiyle bir etkinlik düzenledi. Kapalı spor salonunda gerçekleşen etkinliğe Vali Mustafa Tutulmaz, İl Müftüsü Faruk Arvas, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ve halk katıldı. Etkinlikte Hz Muhammed`in sevgiyi, kardeşliği, cesareti, zulme karşı dik durmayı öğrettiği vurgulandı.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda müftülüğün düzenlediği şiir yarışmasında birinci olan İmam Hatip Lisesi öğrencisi Özlem Kaya`nın Hz Muhammed üzerine yazdığı şiiri seslendirmesiyle devam etti. Şiir okunurken salondakilerin duygulu anlar yaşadığı gözlendi.

 “Zulme karşı dik durmayı O öğretti”

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan İl Müftüsü Faruk Arvas, Hz Muhammed`in (sav) sevildiği kadar hiç kimsenin sevilmediğine ve O`nun cesareti, kardeşliği, ümmetinin iki dünya saadeti için çalıştığına dikkat çekerek, “Sevgi onunla başladı. Sevgi onunla gelişti. Şimdi O`nun bıraktığı tohumlar ile yeryüzü hayat buluyor.” dedi.

Peygamberi bilmenin ve anlamanın dünya ve ahiret saadeti olacağını söyleyen Arvas, “O varsa barış vardır, mutluluk vardır. O varsa, O bilinirse yüzler güler, O varsa kalpler huzur bulur.” ifadelerini kullandı.

Peygamberimizin yaşadığı zamanın Saadet Asrı olduğunu ifade eden Arvas, “O`nu görmeyen göz kendisine kör, onu işitmeyen kulak sağırdır. O, öğretti insan olmayı, O öğretti sevgiyi. Kardeşliği, yetimin başını okşamayı, zulme karşı dik durmayı, cesareti, namuslu aileyi, toplumsal dayanışmayı, bir arada insanca yaşamayı ve vurmadan kırmadan birlikte yaşamayı o öğretti.” şeklinde konuştu.

O`nu sevmeyelim de kimi sevelim diye soran Arvas, “O`nun nurundan, O`nun izinden gitmeyelim de kimin izinden gidelim? O`nu örnek almayıp da kimi örnek alalım. O`nun uğrunda nefsin, malın, ana ve babanın feda olduğu bir kimse, O`ndan daha yüksek biri daha var mıdır? Böyle bir zata karşı her şeyimizi bırakıp ona koşmak lazım. O`nu dinlememiz gerekirken ne olmuş insanlara; kör olmuşlar, sağır olmuşlar ki hakikati görmüyorlar, işitmiyorlar. ” dedi.

Konuşmanın ardından Grup Dergâhın ilahileri ile devam eden etkinlik, sema gösterisiyle sona erdi.

(Muhammed Dayan/Süleyman Tekcanlı-İLKHA)