Sendikalardan Diyarbakır Kutlu Doğuma destek

Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şubesi 19 Nisan Pazar günü yapılacak Kutlu Doğum etkinliğini desteklediklerini açıkladı.

Ekleme: 17.04.2015 18:40:00 / Güncelleme: 17.04.2015 18:40:00 / Etkinlikler / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

Eğitimciler Birliği Sendikası Diyarbakır Şubesi yaptığı açıklamada, Peygamber Sevdalıları Platformunun 19 Nisan Pazar günü yapacağı Kutlu Doğum etkinliğine tam destek verdiklerini belirterek, herkesin bu anlamlı etkinliğe katılması çağrısında bulundu.

Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şubesi Sosyal İşler Başkan Yardımcısı Recep Güneş`in yaptığı açıklamada, Kutlu Doğum etkinliğin bir fırsat olduğu belirtildi.

Bölgede ifsat çalışmalarının acımasızca toplumun üzerine çöreklendiği ve Peygamberimizin sünneti seniyesinin unutulmaya yüz tutulduğu bir ortamda böyle güzel etkinliklere her zaman destek verilmesi gerektiğini belirten Güneş, “Bununla da yetinmeyip bu ve benzeri etkinliklerin yoğun olarak yapılmasından yanayız. Çünkü bu ifsat çalışmalarının geldiği en son nokta 6-8 Ekim olaylarıdır. Bu da ne derece vahim bir noktaya geldiğinin göstergesidir. Öyle bir algı oluşturuldu ki namaz kılan ve Müslüman olan her kes sanki İŞİD`miş ve saldırılmayı hak ediyormuş. İslami yapılara yönelik tezgâhlanan bir oyun var. Bununla birlikte Müslümanların uyanık ve akıllı davranmaları lazım.” ifadelerini kullandı.

“Müslümanlar birlik olmazlarsa ifsat olacaklar”

Bir Müslüman olarak peygamber gibi bir önderi sahiplenmek ve onun gibi bir önderin Allah`tan getirdiği ilkeleri toplum üzerine tanzim etmek durumunda olduklarını belirten Güneş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aksi takdirde iç ve dış şer mihraklarının çalışmalarıyla geldiğimiz durum esef verici bir durum olduğunu hepimiz görüyoruz. Coğrafyamızda İslam`ı kaldırma çabalarına giriştiklerini görmekteyiz. Eğer Müslümanlar aralarındaki bu vahdeti ve birliği sağlamazlarsa İslam`ın kurallarına sıkı sıkı sarılmazlarsa bu ifsat potasının içerisinde eriyeceklerdir. Müslümanların üzerinde büyük bir vazife düşüyor.”

 “Bütünü halkımızı bu etkinliğe davet ediyoruz”

Eğitim Bir Sen camiası olarak Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenlediği Kutlu Doğum mitingine destek verdiklerini ifade eden Güneş sözlerini şöyle noktaladı:

“Bütün halkın bu etkinliğe iştirak etmesini ve bununla da yetinmeyip Peygamberimizi anlama yolunda bir çaba içerisine girmelerini tavsiye ediyoruz.” (Emrah Deniz/Ali Fidancı - İLKHA)