Filistinlilerin Yüzde 74`ü Hamas`ın Direniş Metodunu Destekliyor

Filistin Siyasi Araştırmalar Merkezi tarafından 10-21 Mart arası Batı Yaka ve Gazze Şeridi`nde yapılan ankete katılanlardan yüzde 74`ü Hamas Hareketi`nin işgale karşı direniş metodunu desteklediğini açıkladı.

Ekleme: 30.03.2015 13:30:00 / Güncelleme: 30.03.2015 13:30:00 / Dünya
Destek için 

Batı Yaka ve Gazze Şeridi'nde yapılan bir anketin sonuçlarına göre, Filistinlilerin yüzde 74'ü İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Siyonist işgalciye karşı benimsediği direniş metodunu destekliyor. Anketten çıkan bu sonucun, Filistin sahasında işgale karşı silahlı direniş seçeneğini güçlendireceği ifade edildi.

Filistin Siyasi Araştırmalar Merkezi tarafından 10-21 Mart arası Batı Yaka ve Gazze Şeridi'nde yapılan ankete katılanlardan yüzde 74'ü Hamas Hareketi'nin işgale karşı direniş metodunu desteklediğini açıkladı.

Anket sonuçlarına göre Filistinlilerin yüzde 56'sı Hamas Hareketi'nin direniş metodunun Batı Yaka'ya taşınmasını desteklerken, yüzde 68'i ise abluka sona erdirilmediği ve kapılar açılmadığı takdirde işgal rejimi hedeflerine füze atılmasını onaylıyor.

Bağımsız Filistin devletinin kurulması için en yararlı yol konusunda ankete katılanların yüzde 37'si silahlı direniş derken, yüzde 29'u müzakereleri ve yüzde 30'u da barışçıl direniş metotlarını tercih etti.

Anket sonuçları ayrıca, barış görüşmelerinin ve müzakerelerin devam etmemesi halinde Filistinlilerden yüzde 82'sinin uluslararası kurumlara üye olunmasını, yüzde 68'i barışçıl direniş metotlarına başvurulmasını, yüzde 48'i silahlı intifadaya dönmeyi ve yüzde 43'ü ise Filistin Yönetimi'ni lağvetmeyi destekliyor.