Taksicilere yeni düzenleme

Taksiciliğin imajını ve hizmet kalitesini artırmak amacıyla İstanbul Taksiciler Esnaf Odası ve Bahçeşehir Üniversitesi işbirliğiyle Taksicilik Meslek Yüksek Okulu açılacak.

Ekleme: 30.03.2015 13:06:00 / Güncelleme: 30.03.2015 13:06:00 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

Taksiciler, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) ve Bahçeşehir Üniversitesi`nin  (BAU) ortak projesi kapsamında açılacak Taksicilik Meslek Yüksek Okulu`nda meslek eğitimlerini akademik ölçüde almaya başlayacak.

Mesleki imajı ve hizmet kalitesini yükseltmeyi amaçlayan yüksek okul projesinde, İTEO ile BAU arasında imzalanacak protokolün ardından YÖK'e başvuru yapılacak.

YÖK'ten olumlu cevap alınması durumunda, BAU bünyesinde açılması planlanan Taksicilik Meslek Yüksek Okulu, önümüzdeki dönem öğrenci almaya başlayacak.

BAU Mühendislik Fakültesi Ulaştırma Mühendisliği Bölümü Kurucu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, meslek okulu projesinin ilk olarak 2 yıllık olarak başlayacağını, daha sonra gösterilecek başarı doğrultusunda fakülte bile olabileceğini ifade etti.

Taksicilerin günlük hayatta karşılaştıkları birçok zorluğun üstesinden gelebilmesini amaçlayan proje kapsamında teknik ve sosyal eğitimler verilecek. Eğitimler, trafik güvenliğinden insan ilişkilerine kadar birçok farklı alanı kapsayacak. Turistik semtlerde sıkıntı yaşanmaması için İngilizce de verilmesi muhtemel eğitimler arasında.

'Uçaklardaki güven sağlanmalı'

Ilıcalı`ya göre günde 1,5 milyon yolcu taşıyan taksilerin, uçakta aranan güven ortamına sahip olması gerek:

Uçakta aranan güven ortamı ve bilgi yeterliliği taksilerde neden aranmasın? Bu okul, müşterinin taksiciye olan güvenini artıracaktır. İş potansiyeli açısından da küçümsenmemeli. Ayrıca sadece İstanbul için de düşünülmemeli. Bunun için YÖK'e başvuracağız. İstanbul'un ardından farklı şehirlerden de bu tür tekliflerin geleceğine inanıyorum."

'Güven arttıkça müşteri de artacaktır'

İTEO Başkanı Yahya Uğur da okulun açılmasının meslekleri açısından oldukça önemli olduğuna dikkat çekere şunları söyledi:

"Bu okul, uzun zamandan beri benim hayalim. 'Beyefendi taksicilik' projemizin bir devamı. Taksici bu okulla itibar kazanacak. Düşünün, direksiyondaki şoförün diplomasının bulunması ne kadar güzel bir şey. Müşterinin bile meslektaşlarımıza karşı saygısı artacaktır. Ayrıca müşterinin taksiciye güveni artacak. Güven artınca müşterisi de artacaktır. Dolayısıyla kazancımız da artacaktır."