Hizan'da Umre ödüllü kitap okuma yarışması düzenlenecek

Bitlis'in Hizan ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle "Hizan O'nu ve İzindekileri Okuyor" temasıyla Umre ödüllü kitap okuma yarışması düzenlenecek.

Ekleme: 05.03.2015 08:15:01 / Güncelleme: 05.03.2015 08:15:01 / Kültür & Sanat / Bitlis Haberleri
Destek için 

Hizan Kaymakamlığı, ilçe Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iş birliği ile “Hizan O'nu Ve İzindekileri Okuyor” temalı kitap okuma yarışması düzenleneceği bildirildi.

Yapılacak yarışmanın tanıtımının yapılması amacıyla Hizan Kültür Merkezi’nde yapılan bilgilendirme toplantısına ilçe Kaymakamı Sedat İnci başta olmak üzere, kurum amirleri, STK temsilcileri ve çok sayıda Hizanlı katıldı.

Umre ödüllü yarışmanın kaynakları olarak belirlenen Hz. Muhammed’in hayatını konu alan, ilçenin yetiştirdiği şahsiyetler olan Bediüzzaman Said-i Nursi ve Şeyh Sıbğetullah-ı Arvasi’nin (Gavs-ı Hizan) eserleri, ilçe müftülüğü ve kaymakamlık tarafından dağıtılacak.

Yarışmaya, ortaokul ve lise öğrencilerinin yanı sıra, ilçe haklı da katılabilecek.

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı’nca hazırlanarak katılımcılara dağıtılan “40 hadis” kitapçığında bulunan hadislerin ezber okunması yarışması da düzenleneceği belirtildi. 

Umre ödüllü kitap okuma yarışması, 12 Nisan  2015 Pazar günü erkekler için Cumhuriyet İlkokulunda, bayanlar için de Gençlik Merkezi’nde yapılacak.

40 hadisi ezber okuma yarışmasının ise, 13 Nisan 2015 Pazartesi günü İlçe Müftülüğünün toplantı salonunda yapılacağı duyuruldu. Sınavlar için yapılacak başvurular, 20 Mart 2015 Cuma gününe kadar İlçe Müftülüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Camii görevlilerine başvurmak sureti ile yapılabileceği açıklandı.

Konu hakkında açıklamada bulunan ilçe kaymakamı Sedat İnci, Kutlu Doğum Haftası’nın anlamına uygun şekilde kutlanması ve Peygamber Efendimizin hayatının yanı sıra, ilçenin ışık şahsiyetleri Bediüzzaman Said-i Nursi ile Gavs-ı Hizan Hazretleri’nin daha iyi anlatılması için, bu  projeyi geliştirdiklerini ifade etti.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) ile ışık şahsiyetlerin hayatını okuyarak farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden İnci, şunları söyledi:

“Milli ve manevi değerlerimizin hem öğrencilerimiz, hem de halkımız tarafından okunup öğrenilmesini istiyoruz. Halkımız arasında birlik, beraberlik, sevgi, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularını yaygınlaştırmayı planlıyoruz.

Bir toplumun çağdaşlık ölçüsünün, bireylerin kitap okumasıyla doğru orantılı olduğunu söyleyebiliriz. Tarihinde büyük medeniyetlere ev sahipliği yapmış bu ülkenin insanları, bugün ne yazık ki dünyanın en çok televizyon izleyen ülkelerinden biridir. Günümüzün gelişmiş toplumlarındaki bireyler ise, durakta, piknikte ve mutfakta kitap okumak için fırsat kolluyor ve kendilerine zaman yaratıyorlar. Kitabı hayatlarının içinde su ve hava gibi vazgeçilmez kılıyorlar. Bu projedeki öncelikli amacımız öğrencilerimizle beraber onlara rol model olacak anne baba, öğretmen, kamu personeli ve esnaflarımıza da kitap okutabilmek.

Bu hassasiyetle yola çıkarak, bugün başlangıcını yapacağımız kitap okuma kampanyamıza, sadece çocuklarımızı ve gençlerimizi değil, tüm vatandaşlarımızı da dahil ettik.” dedi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)