İslami çözüm Çalıştayı`na bir destekte muhtarlardan

7-8 Mart tarihinde Diyarbakır`da yapılacak olan `Kürdistan ve Kürt Meselesine İslami Çözüm Çalıştayı`na farklı kesimlerden destekler gelmeye devam ediyor.

Ekleme: 04.03.2015 21:55:00 / Güncelleme: 04.03.2015 21:55:00 / Güncel / Bingöl Haberleri
Destek için 

İslami perspektifle geniş kapsamlı yapılacak olan ve bir çok kesimin desteklediği Çalıştay`a bir destek de Bitlisli muhtarlardan geldi.

Yapılacak Çalıştayı önemsediklerini belirten Bitlis Aktif Muhtarlar Derneği Başkanı İlhan Turgut, Çalıştayı`n ülkenin huzuruna vesile olması temennisinde bulundu.

Yapılacak Çalıştay`da İslami çözümün hakim olması için olumlu sonuçlar doğuracağına inandıklarını belirten Turgut, şöyle konuştu:

“600 yüz yıl dünyaya hükmeden bir Osmanlı imparatorluğunun mirasçıları olarak gelindiğimiz durum içler acısıdır. Emperyalist güçler tarafından Ortadoğu`nun huzur ve birliği bozulmuştur.

İslam ve Müslümanlara yönelik yapılan oyunların ortada olduğu bir zamanda böyle bir Çalıştay`ın yapılması elbette önemlidir.  Oynanan oyunlara karşı uyanık olunmalıdır. Avrupa`da Hıristiyan birliği nasıl kuruluyorsa, İslam ülkelerinde de İslam birliğinin kurulması gerekiyor. Bütün Müslümanların İslami bir ruhla birleşerek, aileden başlamak suretiyle bu sorunların önüne geçmelidir.”

Kalıcı barışın ve kardeşliğin temelinde, İslam kardeşliğinin olabileceği kanaatine sahip olduklarını hatırlatan Turgut, Çanakkale`deki birliktelik ruhunun yeniden inşa edilmesi, adalet temelli hakların iade edilmesi bağlamında İslami çözümün gerekli olduğunu kaydetti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)