HÜDA PAR`dan Selahaddin Eyyubi mesajı

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, Selahaddin Eyyubi`nin vefat yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Ekleme: 04.03.2015 14:40:00 / Güncelleme: 04.03.2015 14:40:00 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, ünlü İslam komutanı, Kudüs Fatihi genelde tüm Müslümanların özelde ise Kürtlerin medar-ı iftiharı Selahaddin Eyyubi`nin 822. Vefat yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Doğru, İslamla şereflenen ve İslam potasında eriyen Kürtlerin tarihin her devresinde ümmetin önünü açan nice alim ve önderler yetiştirdiğini belirterek, “İslamın bayraktarlığını yapan ve ümmetin sahipsiz olduğu Kudüs'ün esaret zincirlerine vurulduğu bir dönemde Ümmeti toparlayıp Kudüs`ün Fatihi olan Selahaddin Eyyubi`yi vefat yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

Doğru açıklamasının devamında, “İslam Ümmeti hasseten Ortadoğu Coğrafyası bugün herzamankinden daha fazla Selahaddinlere ihtiyaç duymaktadır. Bugün Kudüs yine esir Müslümanlar bugün yine sahipsiz düşmanlarının elinde hiçbir ağırlığı olmayan koskoca bir yığın. Kürtlerin İslamla ayağa kalkıp ümmete önder olmaları, ecdadlarının yolunu takip etmeleri gerekir” ifadelerini kullandı. 

Doğru, “1193 yılında vefat eden Şanlı Komutan Kudüs Fatihi Selahaddin'i rahmetle anıyoruz. Rabbim mekanını cennet eylesin…” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

(İLKHA)