Müslümanlar yeniden kardeşlik ruhunu inşa etmeli

Gaziantep`in Nizip ilçesinde düzenlenen Davet ve Kardeşlik programında, Müslümanların yeniden ümmet olma anlayışını ve kardeşlik ruhunu inşa etmesi gerektiği vurgulandı.

Ekleme: 02.03.2015 15:05:00 / Güncelleme: 02.03.2015 16:37:00 / Kültür & Sanat / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Nizip'te faaliyette bulunan Davet ve Kardeşlik vakfına bağlı Nida-Der ilçe belediye düğün salonunda Davet ve Kardeşlik programı düzenledi. Saat 19.30'da başlayan program Mustafa Özkılın Hocanın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programa konuşmacı olarak katılan ilahiyatçı Recep Songül, "Gücümüzün kaynağı kardeşlik" konulu bir konuşma yaptı. Müslümanların birbirlerine el uzatmasını önemine değinen Songül, "Acımız büyüktür derdimiz büyüktür. Eğer bizler birbirimize el uzatmaz isek, birbirimizi görmez isek, Suriyeli kardeşlerimiz, Filistinli kardeşlerimiz Iraklı Müslümanlar sahipsiz kalacaklar. Çünkü hedef Müslümanların birbirini unutmasıdır. Birbirlerine el uzatmamalarıdır, ta ki batının yapmış olduğu bu kirli savaş onun hesabına göre devam etsin. Onun için biz bu olayı görmemezlikten gelemeyiz, kulak ardı edemeyiz. " dedi.

İlçe müftüsü Osman Şekerci de yaptığı kısa konuşmada İslam gemisine binmenin önemine değinerek, "Asıl olan gemiye bineyim de nasıl yürüyecek düşüncesi değildir. Asıl olan gemiye binmektir. Siz bu gemiye binin yağmuru suyu size gönderecek olan Allah'tır (cc). Nuh aleyhisselam bize bu mesajı veriyor. Asıl olan yola çıkmaktır, yola koyulmaktır. Acaba sonunda ne olacak, acaba zafere ulaşabilecek miyim derdine düşmek bize ait değil. Asıl olan yola çıkmaktır. Gerisini ancak yüceler yücesi Rabbimiz bilir." diye konuştu.

Nida-Der başkanı Muhittin Açıkgözoğlu de yaptığı konuşmada, "Bizler rahatımız ve konforumuz uğruna sorumluluklarımızı unuttuk. Kişisel hırslarımızın peşinde koştuk ve kardeşlik anlayışımızdan uzaklaştık. Ümmet olarak Allah ve Resulünün  (sav) nasihatlerini yerine getirmedik. Belalar ve musibetler gelip bizi buldu. Bizlerin unutmaması gereken yegane değişmez mesele, yeryüzüne yeniden ümmet olma anlayışını ve kardeşlik ruhunu inşa etmek olmalıdır." dedi.

Kur'an kursu öğrencilerinin şiir seslendirdiği program, yapılan konuşmaların ardından sona erdi. 

(Bayram Çakar - İLKHA)