Babasından Yahya Boylu`ya mektup

Yaptığı İslami faaliyetler nedeniyle 20 yıl önce cezaevine konan Fikri Boylu, yıllardır baba hasretiyle yaşama tutunmaya çalışan yüzde 99 engelli oğlu Yahya`ya cezaevinden duygulandıran bir mektup gönderdi

Ekleme: 30.01.2015 11:00:00 / Güncelleme: 31.01.2015 09:00:00 / Z. Mektup Var / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

  Doğruhaber  

Partisinin Diyarbakır`da düzenlediği AK Parti 5. Olağan Kongresi`ne katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, kongre çıkışı ziyaret ettiği Diyarbakır Valiliği`nde vücudunun yüzde 99`u engelli olan Yahya Boylu ve ailesiyle kısa bir görüşme gerçekleştirdi.

Valilik önünde Başbakanın gelmesini bekleyen Boylu ailesi, yaptığı İslami faaliyetler nedeniyle 20 yıl önce cezaevine konan babaları Fikri Boylu`nun durumunu Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu`na anlattılar.

“İNŞALLAH BABA ÖZLEMİMİ GİDERECEKLER”

Davutoğlu çiftiyle yaptıkları kısa görüşmenin kendisini umutlandırdığını söyleyen Yahya Boylu, babasına kavuşacağı günü özlemle beklediğini belirtti.Boylu, “Başbakan, eşiyle birlikte bana çok ilgi gösterdi. Elimden ve alnımdan öptü. Annemden telefon numaramızı aldılar. İnşallah baba özlemimi giderecekler.” dedi.

ANNE ŞÜHEDA BOYLU: BİZİ ARAYACAKLARINA SÖZ VERDİLER

Başbakanın Diyarbakır`a geleceğini öğrendiğinde çok sevinen oğlunu, ziyaret için valilik önüne götürdüğünü ifade eden anne Şüheda Boylu ise, “Yahya, Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun Diyarbakır`a geleceğini öğrendiğinde çok sevindi. Gidip Başbakanı görmek istiyorum, dedi. Ben de onu görüştürmek istedim. Gün boyu Başbakanın peşindeydik ve sesimizi duyurabildik. Eşiyle birlikte otobüsten inerek oğlumu öptü ve ona oyuncak verdi. Sare Hanım çok duygulanmıştı. Telefon numaramı istediler. Bizi arayacaklarına söz verdiler. İnşallah sesimize kulak verir ve özlemimizi giderirler.”şeklinde konuştu.

Ailesinin içinde bulunduğu sıkıntılar ve oğlu Yahya`nın yaşadığı dramın gündeme gelmesinden sonra baba Fikri Boylu, oğluna cezaevinden duygulandıran bir mektup gönderdi.

“GÜZEL YAHYA`M!  SENİ O KADAR ÇOK SEVİYORUM Kİ YAZARAK BİTİREMEM”

Baba Boylu`nun oğlu Yahya`ya olan sevgi ve özleminin kaleme alındığı mektupta, “Güzel oğlum, Yahya`m! Hz. Yahya`nın (a.s) hayatı, şahsiyeti, konumu ve yüce Allah`ın onu övmesinden dolayı senin ismini Yahya bıraktım daha sen doğmadan önce.Bu satırları sana olan özlem, hasret, sevgi ve şefkatimle yazıyorum.Dedim ya güzel Yahya`m! Sana, Hz. Yakup`un Hz. Yusuf`a olan sevgi ve şefkati gibi sevgi besliyorum. Seni o kadar çok seviyorum ki, yazarak bitiremem. Yazdığım bu satırlar çok hem de çok azdır(Belki bir katre gibi).” ifadelerine yer verildi.

“YAHYA`MA BİR ŞEY OLMASIN, DEĞİL 30 YIL 60 YIL DA  ZİNDANDA KALIRIM”

Mektupta devamla şu ifadelere yer verildi:“Hem zindanda oluşum, hem de senin yüzde 99 özürlü oluşun bu imtihanımı çok, hem de çok ağırlaştırıyor. Yüce Allah`tan (c.c)olduğu için bu imtihana sabrediyorum. Rabbimi kızdıracak ve imtihanı kaybedecek hiçbir hale girmem. Her ne kadar sana aşırı şefkatli sevgi besliyorsam da isyan etmedim, etmem de.Güzel Yahya`m! Telefonda sesini duymak beni çok mutlu ediyor. Her hafta telefonda sesini duymak için hasret çektiğimi, her an sana bir şey olacak endişesi beni huzursuz ediyor. İyi olduğunu duyunca,‘Rabbim, bu bana yeter` diyorum. Yahya`m sağlam olsun, yaşasın, ona bir şey olmasın, değil 30 yıl 60 yıl da zindanda kalırım. Senin varlığın bana huzur veriyor.”