Somali`de 38 bin çocuk açlıkla pençeleşiyor

BM, 38 binden fazla Somalili çocuğun açlıktan ölme riskiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı.

Ekleme: 29.01.2015 18:08:00 / Güncelleme: 29.01.2015 18:08:00 / Dünya
Destek için 

Somali'de 38 binden fazla çocuğun açlık sınırının altında olduğu ve bunların tamamının "yüksek risk" sınıfında oldukları ve büyük bölümünün ölüm riskiyle karşı karşıya olduğu ifade ediliyor.

Birleşmiş Milletler uzmanları tarafından yapılan açıklamada, Afrika Boynuzu'nun en fakir ülkelerinden Somali'de kuraklık ve iç savaştan dolayı kıtlığın giderek arttığı belirtiliyor.

Somali'de yaşayan çocuklardan 38 bininin ise acil gıda ve sağlık hizmetine muhtaç oldukları belirtiliyor.

BM Gıda Güvenliği ve Beslenme Analizi Birliği (FSNAU)'dan yapılan açıklamada Somali'de 203 bini çocuk olmak üzere toplam 731 binden fazla kişinin kötü beslendiği kaydediliyor.

Ancak 2014 yılının son altı ayına nazaran kısmı olarak bu oranda bir iyileşmenin olduğu kaydediliyor. Son altı ay içerisinde meydana gelen yağışlardan dolayı kuraklıktan etkilenen nüfusta yüzde 29'luk  bir kısmi düşüşün olduğu ifade ediliyor.

Ancak bu iyileşme çocukları kapsamıyor. Son altı aylık veriler değerlendirildiğinde kötü beslenmek durumunda kalan çocukların sayısının en yüksek seviyede olduğu kaydediliyor.

BM'nin Somali'ye yardım şefi Philippe Lazzarini, ülkedeki en büyük sorunların başında kötü beslenmenin geldiğini ifade etti. Lazzarini, 2015 için beklediği çerçevenin de üzücü olduğunu söyledi.