Yusufi baba ilik hastası oğlu için dua istedi

Yaklaşık 15 yıldır İslami kimliğinden dolayı cezaevinde bulunan Ali Rıza Yönden, ilik hastası oğluna vereceği iliğin sorunsuz bir şekilde nakil edilebilmesi için tüm Müslümanlardan dua talep etti.

Ekleme: 30.01.2015 11:20:00 / Güncelleme: 30.01.2015 11:02:00 / Güncel / Mersin Haberleri
Destek için 

Yaklaşık olarak 15 yıldır İslami kimliğinden dolayı cezaevinde bulunan Ali Rıza Yönden, ilik hastası oğlu Mehdi Yönden`e vereceği ve yüzde 60 uyumlu olan iliğin sorunsuz bir şekilde nakil edilebilmesi için tüm Müslümanlardan dua talebinde bulundu. Mehdi ve anne Ayşe Nur Yönden, babasından alınacak olan ve yüzde 60 uyumlu iliğin sorunsuz bir şekilde nakil edilebilmesi için tüm Müslümanlardan ve özellikle zindanda bulunan Yusufilerden dua etmelerini istediler.

Mehdi Yönden için aranan ilik, cezaevinde bulunan babası Ali Rıza Yönden`de yüzde 60 uyumlu olarak bulundu. Mehdi Yönden`in hayati tehlikesi olduğu ve ilik nakil sürecinin biran önce başlaması gerektiği belirtildi.  Kayseri Dünya İlik Bankasında gerçekleştirilecek olan nakil öncesi Yönden ailesi, zor geçecek olan süreç için dua talebinde bulundu.

YUSUFİ AĞABEYLERDEN   DUA BEKLİYORUM

İlik hastası Mehdi Yönden, şunları söyledi: “Tedavimiz Pazartesi günü başlayacak. Babamdan alacağım ilik yüzde 60 uyumlu. İlik uyma oranı düşük fakat nakil sürecinin biran önce başlaması gerekiyor. Bundan önce yapılan haberler vasıtası ile bizlere yardımcı olmaya çalışan ve dua edenlerden Allah razı olsun. Bundan sonraki süreç için de öncelik İslami davadan cezaevlerinde bulunan tüm Yusufi ağabeylerden dua bekliyorum. Ayrıca tüm Müslüman kardeşlerimizden dua bekliyorum. Bu saatten sonra işimiz duaya kaldı. Allah razı olsun.”

İLİK NAKLİ İÇİN DUAYA   ÇOK İHTİYACIMIZ VAR

Anne Ayşe Nur Yönden ise, “Şuan Mehdi`nin hayati tehlikesi devam ediyor. Biran önce bizim nakil ve tedavi sürecini başlatmamız gerekmekte.  Babasında bulunan ve yüzde 60 uyumlu olan iliğin nakil riski çok büyük. Bu tedaviyi Kayseri`de yapmamız gerekmekte. Mehdi şuan Kayseri`de Dünya İlik Bankası`nda müşahede altında ve bundan sonraki süreç çok daha kritik. Şu ana kadar tedavi sürecinde çok zahmet çektik. Bu süreçte bize ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalışan başta Mustazaflar Cemiyeti`ne buradan çok teşekkür ederim. Allah kendilerinden razı olsun. Daha sonra bizi arayıp dua eden ve yardımcı olanlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Bundan sonraki ilik nakli için duaya çok ihtiyacımız var. Buradan özellikle İslami davadan cezaevlerinde bulunan Yusufî ağabeylerden ve tüm Müslüman kardeşlerimizden dua bekliyoruz. Allah kendilerinden razı olsun.” dedi.

Osman Öksüz / Mersin