İşte Avrupa`nın İslam karşıtlığının sebebi

Tüm Avrupa`yı saran, Almanya merkezli “İslam karşıtlığı, İslamiyetin giderek güçlenmesi ve Müslüman sayısının hızla artıyor olmasından kaynaklanıyor.

Ekleme: 29.01.2015 11:23:00 / Güncelleme: 29.01.2015 11:23:00 / Dünya
Destek için 

Almanya çıkışlı, islam karşıtlığının bütün Avrupa tarafından kabul görmesinin altında yatan gerçeğin İslam korkusu olduğu ortaya çıktı. Müslüman nüfusun Avrupa`da şu anki oranı yüzde 6 civarında. 2030 yılında ise nüfusun yüzde 8'den fazlası Müslüman olacak. 

EN GENÇ NÜFUS MÜSLÜMANLAR

Avrupa Birliği'nde en fazla Müslüman Fransa ve Almanya'da yaşıyor. Küresel olarak Müslümanlar Avrupa kıtasında diğer dinlere oranla daha genç nüfusa sahip. Avrupa genelinde yaş ortalaması 40 ve Avrupa'da yaşayan Müslümanların yaş ortalaması 32 olmasına karşılık Hıristiyanların yaş ortalaması 42 olarak tespit edildi. 

İSLAMİYET DÜNYADA BÜYÜYOR

Geleceğe yönelik yapılan bu çalışma, yine 2030'da Müslümanların çoğunluğunun, bugün olduğu gibi, hala Asya-Pasifik yüzde 60, Orta Doğu yüzde 20 ve Kuzey Afrika bölgelerinde yaşayacağını ortaya koyuyor. Fakat Pakistan'ın, Endonezya'yı geçerek Müslüman nüfusun en fazla olduğu ülke olacağı tahmin ediliyor.

OKULLARDA DİN DERSİ ENGELİ

ALMANYA'DA İslam derslerinin radikalleşmeyi önlemesi bakımından önemli olduğunu bildiren haftalık dergi Spiegel, resmi okullardaki din derslerinin yaygınlaştırma çalışmalarının çok yavaş ilerlediğini bildirdi. Spiegel'in internet sitesinde yeralan haberde Almanya'da 4 milyon Müslüman`ın yaşadığı ve bunların çocuklarının çoğunun İslam dersine katılmak istedikleri, fakat çoğu okullarda İslam dersi verilmediği kaydedildi.

Vahdet