Cevzet Soysal`ı kaçıran Ömer K. O mu yoksa?

Ekleme: 30.01.2015 10:50:00 / Güncelleme: 30.01.2015 10:50:00 / Analiz
Destek için 

Hüseyin Sağlam Doğruhaber / Analiz

1998 yılında evinden çıkarken kaçırılıp bir daha kendisinden haber alınamayan Cevzet Soysal ile ilgili geçen hafta bomba gibi bir itiraf ortaya çıktı. Sabri UZUN`un “İN`inde” yer alan bilgilere göre Cevzet Soysal, Jitem süsü verilmiş PARALEL ÇETE tarafından kaçırılıp infaz edildi.

Kitapta “Hizbullah mensubu Cevzet Soysal`ın kaçırılıp infaz edilmesi ve Beşiri kırsalına gömülmesi” başlığı altında itirafçı polislerden biri şu bilgileri vermekte: “C.C ve A.A, Hizbullah örgütüne karşı istihbarattan ve TEM sorgudan karma bir ekip kurdular. Adını da ‘Faili Meçhulleri Araştırma Ekibi` koydular. Bu ekipte İstihbarattan ben, Ömer K. ve Aydın M. yer aldık. Üçümüz de aynı zamanda Cemaat mensubuyduk. Başımızda C. Büro amiri vardı. O da Fethullahçıydı. TEM sorgudan da Muammer komiser B., C., ve İ., isimli polisler vardı.

Cevzet Soysal`ı 1999 yılında Pınarbaşı Mahallesi`ndeki evinin önünden çalıştığı TPOA`ya gitmek üzere servis beklerken ben, Ömer ve Aydın kendimizi JİTEM görevlisi olarak tanıtarak (Böyle söylememizi C. müdür istiyordu, yasadışı işlerde hep kendimizi JİTEM`ci olarak tanıtmamızı söylüyordu) arabaya bindirip kaçırdık. Kırsal alanda Muammer Komiser`in ekibine teslim ettik. Bahçelievler Mahallesi`nde Polis Cem`in evine götürdüler. Geceleri kırsala götürüp işkenceyle sorguluyorlardı. En son C ve A isimli müdürlerin talimatıyla B., tarafından boynu kırılmak suretiyle infaz edildi ve Beşiri kırsalına gömüldü.”

Polisin daha detaylı itiraf ve tanıklık şartları medyada geniş yer buldu. Söz konusu “Paralel çete” olunca açıkçası verilen isimler dikkatimi çekti. Malumunuz aylardır Emniyetçi paralel yapılanmaya epey operasyon yapıldı. Meşhur isimler öne çıkmaya başladı. Ben de isimleri yer alan polisleri google taramasından geçirince, ki sadece adı ve soyadının baş harfleri verilenler hariç, karşıma sürpriz bir isim çıktı: ÖMER K.!

23 Temmuz 2014`te yapılan geniş kapsamlı Paralel Emniyet operasyonunda İstanbul eski İstihbarat Şube Müdürlerinden birinin ismi, polis itirafında yer alan Ömer K. ismi ile özdeşleşti. Elbette kesin olduğunu iddia edemem. Ama tam adı ve soyadının baş harfinin uyuşması, bu konunun ilgili kişilerce araştırılması, şayet belirtilen yıllarda Batman`da görev yapmışsa o polis müdürünün yargılandığı davaya müdahil olunarak gerçeğin ortaya çıkması sağlanabilir.
İlgili taraflara ilanen duyurulur!