Kızıltepe Ulu Cami`nin makine ve elektrik projeleri onaylandı.

Mardin`in Kızıltepe ilçesinde bulunan 800 yıllık tarihi Ulu Cami`nin aslına uygun bir şekilde restore edilmesi planlanan makine ve elektrik projeleri onaylandı.

Ekleme: 24.01.2015 08:15:00 / Güncelleme: 24.01.2015 08:15:00 / Kültür & Sanat / Mardin Haberleri
Destek için 

AK Parti Mardin Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Abdurrahim Akdağ, Artuklular tarafından yaklaşık 800 yıl önce inşa edilen Kızıltepe Ulu Cami'nin restorasyon çalışmalarına bu yıl içinde başlanacağını bildirdi.

Akdağ, yaptığı yazılı açıklamada, tarihi ve mimari yapısı ile ön plana çıkan Kızıltepe`deki 800 yıllık tarihi Ulu Cami`nin aslına uygun bir şekilde restore edileceğini belirtti. Akdağ, “Bölgenin nadir eserleri arasında yer alan Kızıltepe Ulu Camisi ile ilgili olarak aslına uygun restore edilebilmesi amacıyla bilim heyeti eşliğinde projeleri hazırlandı. Ulu Cami'nin restorasyonu için hazırlanan proje, Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından restorasyon, makine ve elektrik projelerini onaylandı.”diye belirtti.

Akdağ, Diyarbakır Bölge Müdürlüğü tarafından 2015 yılı yatırım programına alınan Kızıltepe Ulu Cami`nin 2015-2016 yılı restorasyon ve çevre düzenlemesi işinin, yaklaşık maliyet hazırlama çalışmalarının başlatıldığını ve en kısa sürede ihale edileceğini kaydetti.

Öte yandan, Kızıltepe tarihi Ulu Cami`nin mülkiyeti, Artukoğlularından Melik Mansur Vakfında bulunuyor.(Mehmet Aslan-İLKHA)