"Bir Müslüman olarak bu mitingde bulunacağım"

Cumartesi günü Diyarbakır`da yapılacak olan "Peygambere Saygı Mitingi"ne Diyarbakırlılar büyük destek vererek, o gün o meydanda bulunmanın Müslüman olmalarını bir gereği olduğunu söyledi.

Ekleme: 22.01.2015 16:15:00 / Güncelleme: 22.01.2015 16:15:00 / Röportaj / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

Fransa`da Peygamberimize hakaret içeren karikatürleri yayımlayan Charlie Hebdo dergisini protesto etmek amacıyla Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 24 Ocak Cumartesi günü yapılacak olan  “Peygambere Saygı Mitingi”ne Diyarbakırlılardan büyük destek olduğu görüldü.

Diyarbakır İstasyon meydanında Cumartesi günü yapılacak olan “Peygambere Saygı Mitingi” öncesi Diyarbakır İstasyon meydanında dolaşanlar yapılacak olan Miting hakkındaki duygu ve düşüncelerini İlke Haber Ajansına anlattı.

Diyarbakırlılar, Peygambere yapılan her türlü saldırıyı kınadıklarını ve nefretle karşıladıklarını söylediler.

“Bu miting doğru ve yerinde bir karardır”

Peygamberimiz Hz. Muhammed`e (sav) yönelik bu tür küstahlıkları bir Müslüman olarak hoş karşılamalarının mümkün olmadığını söyleyen Nuri Bilge, “Biz Müslümanlar olarak onların dinlerine böyle hakaret etmiyoruz. Bilinçli olarak propaganda yapıyorlar. İslam`a saldırıyorlar. Çünkü biliyorlar ki, İslam Avrupa`da hızlı bir şekilde yayılıyor. Bu durum da onları açıkça rahatsız ediyor.” ifadelerini kullandı.

24 Ocak Cumartesi günü Peygamber`e sahip çıkma adına yapılacak olan, ‘Peygamber`e Saygı Mitingi`nin, alınmış doğru ve yerinde bir karar olduğunu söyleyen Bilge, bir Müslüman olarak bu mitingde bulunacağını da sözlerine ekledi.

“Halkın meydanlarda toplanmasını istedi.”

Halkın İstasyon meydanında toplanmasını istediklerini söyleyen Ahmet Deniz, Hz. Peygambere hakaret edenin imanının ve insanlığından şüphe ettiğini söyledi.

 “Her Müslümanın o gün orada olmalı”

Peygamberimize hakaret etmenin Allah`ın inkar etmek  kadar ağır bir günah olduğunu dile getiren Uğur Taş, 24 Ocak Cumartesi günü düzenlenecek olan “Peygamberi Anma Mitingi”ne mutlaka katılacağını ve herkesin o gün peygamberi sahiplenme adına oraya gelmesini tavsiye ettiğini söyledi.

“Müslümanlar, meydanlarda toplanarak tepkisini ortaya koyuyor.”

Bütün Müslümanların meydanlarda toplanarak Peygamber`e yapılan saygısızlığa karşı tepkisini ortaya koyması gerektiğini belirten Celal Erman ise, Hiçbir Müslümanın bunu kabul etmemesi gerektiğini söyledi.

Erman, “Müslümanları öldürüyorlar, katlediyorlar, zulmediyorlar. İslam`ı ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Allah`a ve Peygamber`ine karşı küstahlık yapan kim olursa olsun, cezasının verilmesi gerekir.

“Müslümanların bir meydanda toplanması gerekiyor”

Hz. Muhammed`e yapılan hakareti lanetlediğini belirten Sedat Altan ise “Peygamber efendimize gelen hakaret bize gelmiştir. Müslümanların o gün bu meydanda toplanması gerekiyor. 24 Ocak Cumartesi günü Peygamber`e sahip çıkma adına yapılacak olan, ‘Peygamber`e Saygı Mitingi`ne inşallah geleceğiz.” dedi. (M. Sıddık Bilge / Emrah Deniz – İLKHA)