Van'da çirkin karikatür kitlesel basın açıklamasıyla kınanacak

Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü, Hz. Muhammed (SAV) tasvirli karikatürleri, Hz. Ömer Camii önünde Cuma günü düzenlenecek kitlesel basın açıklamasıyla telin edeceğini duyurdu.

Ekleme: 21.01.2015 16:10:02 / Güncelleme: 21.01.2015 16:10:02 / Kültür & Sanat / Van Haberleri
Destek için 

Yayımladığı hakaret içerikli karikatürlerle Müslümanların tepkisini çeken Charlie Hebdo dergisi, Van’da telin edilecek.  Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü tarafından organize edilen etkinlik, Hz. Ömer Camii önünde Cuma günü gerçekleşecek.

Konuyla ilgili platformdan yapılan açıklamada, “Peygamberimize karşı yapılan bu küstahça hakaret, büyük şeytan Amerika ve Siyonist İsrail'in ortaklaşa yaptığı tezgah sonucu olmuştur. Bu olay bir kez daha göstermiştir ki, yeryüzünün zalimleri, bozgunculuk yapmak, fitne çıkarmak ve yeryüzünü fesada vermek için yeni bir tuzakla, yeni bir kirli oyunla tekrar sahnedeler” denildi.

İslami değerlere ve aziz Peygambere yapılan hiçbir saldırı ve hakaretin Müslümanlar tarafındasn sineye çekilemeyeceği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Adaletin, hak ve özgürlüklerin, insanlık onuruna dair tüm yüce değerlerin son temsilcisi olan Aziz İslam'a ve O'nun âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimize yapılan hakaretleri yapacağımız kitlesel basın açıklamasıyla tel’in edeceğiz. Tüm Peygamber Sevdalısı halkımızı ve basın mensuplarını yapılacak olan kitlesel basın açıklamasına davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)