Yapıcıoğlu, Arınç`ın ziyaretini değerlendirdi

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, önceki gün HÜDA PAR Genel Merkezini ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç`ın ziyaretini değerlendirdi.

Ekleme: 21.12.2014 14:46:00 / Güncelleme: 21.12.2014 14:46:00 / Güncel
Destek için 

HÜDA PAR Başkanı Yapıcıoğlu, Arınç`ın parti merkezlerine yaptığı ziyareti Kanal A`ya değerlendirdi.

“Yanlıştan dönülmesi sevindirici”

Hükümetin çözüm sürecine dair attığı yeni adımın hayırlı olacağına inandığını dile getiren Yapıcıoğlu, “HÜDA PAR olarak iki yıldır çözüm sürecinde yapılan yanlışları ve endişelerimizi dile getiriyorduk. İki yıl sonra da olsa yanlışın en azından bir kısmının Hükümet tarafından görülmesi, bugüne kadar yapılan uygulamaların yanlış olduğunun kabul edilmesi bizim açımızdan sevindiricidir.” dedi.

“Hükümetin attığı adım önemli”

HÜDA PAR`ın bundan böyle sürece vereceği katkı konusundaki bir soruyu yanıtlayan Yapıcıoğlu, “İki yıldır dile getirdiğimiz endişelerimizden bir tanesi, şeffaflık konusundaki eksiklikti. Diğer önemli bir eleştirimiz de, meselenin çözümünün tek muhatabının İmralı, HDP veya Kandil olarak algılanması ve sürecin onlarla yürütülmesiydi. Gelinen aşamada hükümetin diğer çevreleri sürece dahil edeceğini açıklamış olması elbette olumlu bir adımdır.” ifadelerini kullandı. Yapıcıoğlu, parti programlarında Kürt Meselesi başta olmak üzere Türkiye`nin bütün sorunlarının çözümüne dair teşhislerinin olduğunu sözlerine ekledi.

“Hükümet çözüm önerilerimizin bir kısmını karşılayacak”

Arınç`ın ziyaret sırasında yaptığı açıklamalardan parti programlarının iyi incelediğinin anlaşıldığını söyleyen Yapıcıoğlu, “Sayın Arınç, Parti programında önerdiğimiz çözümlerin bir kısmının karşılana bileceği yönünde bir beyanı oldu. İnşallah bu konularda diyalog devam ederse, maksadımızın meselenin çözümü olduğu, kamuoyu tarafından da daha net bir şekilde görülmüş olacaktır” dedi.

Medya`nın ‘Kürt siyasi hareketi` söylemini eleştirdi

HDP`nin kendisini Kürt halkının tek temsilcisi olarak göstermesi yanlışından vazgeçmesi gerektiğini söyleyen Yapıcıoğlu, bu konuda medyanın kullandığı dili de eleştirerek, şunları kaydetti: “Kürtlerin arasında örgütlü olan siyasi partilerden bir tanesi de HDP`dir. HDP`yi “Kürt siyasi hareketi” olarak isimlendirmek maalesef moda oldu. Medya siyaset sahnesindeki tek Kürt partisi veya Kürt siyasetçiler sanki HDP`lilermiş gibi bir algı oluşturdu.

Bu algı üzerine HDP`liler de Kürtlerin tek temsilcileri olduğunu söylediler. 6-8 Ekim`de, Kobani olayları bahane edilerek ortaya konulan Vandalizm bir kırılma noktası oldu. Amaç Kobani`ye destek olmak değildi. Çünkü ortaya konan vahşet görüntüleri Kobani`yi gündem düşürdü.

Yani Kobani`ye iyilik yapmış olmadılar. Eğer ‘sadece Kürtlerin temsilcisi biziz` diyerek tavırlarına devam ederlerse bundan çok sağlıklı bir sonuç çıkmayacağını düşünüyoruz.” (Hürseda haber)