Gülen için 190 ülkeye servis edilecek

Fethullah Gülen hakkında `Kırmızı Bülten` çıkarılmasıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Ekleme: 21.12.2014 13:28:00 / Güncelleme: 21.12.2014 13:28:00 / Güncel
Destek için 

Taşhiye operasyonu kapsamında yürütülen soruşturmada ''Silahlı Terör Örgütü Lideri Olmak'' suçundan hakkında yakalama kararı çıkartılan Fethullah Gülen`in Türkiye`ye iadesi ile ilgili karar Başsavcılığın ''Kırmızı Bülten'' kararını Adalet Bakanlığı`na göndermesi ile resmen başlamış olacak.

Mavi Marmara`ya düzenlenen operasyonda, İsrailli yetkililer hakkında yakalama kararı ve ''Kırmızı Bülten'' çalışmasını yürüten Avukat Uğur Yıldırım, Pensilvanya`da yaşayan Gülen`in iadesi için mahkemenin yakalama kararının önce adalet Bakanlığı`na bağlı, Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Müdürlüğü`ne gönderileceğini söyledi.

INTERPOL ÜZERİNDEN 190 ÜLKEYE SERVİS

Uluslararası Dış İlişkiler Müdürlüğü`nün Türk mahkemelerinin aldığı yakalama kararını Fethullah Gülen`in iadesi için Fransa`nın Lion kentinde bulunan Uluslararası Polis Teşkilatı (İnterpol) merkezine gönderecek. İnterpol Türkiye`nin talebini hızlıca kendine bağlı 190 ülkedeki merkezine ileteceği gibi, kararı bir müddet beklettikten sonra da gönderme ihtimali bulunmakta.

SON SÖZÜ AMERİKA SÖYLEYECEK

Türkiye`nin Gülen`i yakalama kararı İnterpol aracılığı ile Amerika`ya iletildikten sonra Amerika, Gülen`i kendi mahkemesinde yargılayarak, hakkında Türkiye`nin çıkarttığı yakalama talebi bulunduğunu hatırlatacak. Yargılama sonrası Gülen`in Türkiye`ye iade edilip edilmeyeceği netleşmiş olacak.

Yeni Şafak