O tabela kaldırıldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yapımı devam eden Kepez-Gülüç yolunun kenarında görme engelliler için yapılan kaldırımın ortasına dikilen ‘DUR’ tabelası, Karayolları tarafından kaldırıldı.

Ekleme: 22.11.2014 19:42:00 / Güncelleme: 22.11.2014 19:42:00 / Güncel
Destek için 

 Karayolları ekipleri, Kepez Mahallesi ile Gülüç Beldesi arasında kalan karayolunda çalışmalara devam ederken yol kenarında görme engellilerin yürüyebilmesi için yapılan şeridin ortasına “DUR” tabelası dikmişti. Karayolları ekipleri mahalle sakinlerinin tepkisi ve konuya ilişkin olarak basında çıkan haberler üzerine dün gece tabelayı tamamen kaldırdı. Karayolları ekipleri tabelanın dikildiği görme engelliler yolundaki kırık bordür taşını da yenisiyle değiştirerek görme engellilerin yolundaki tabela engelini ortadan kaldırdı.

Elmatepe Mahallesi Muhtarı Muammer Arslan, Karayolları ekiplerinin görme engelliler için yapılan yolun ortasına dikilen “DUR” tabelasına tepki göstermiş ve tabelanın bir an önce kaldırılmasını istemişti.

 

NE OLMUŞTU

CHP`li Zonguldak Belediyesi`ne bağlı; Ereğli ile Gülüç beldesi arasındaki yolda yapılan bakım onarım çalışmaları kapsamında yeniden düzenlenen kaldırıma, görme engelliler için yürüyüş bandı yapıldı. 



GÖRME ENGELLİ YOLUNA TABELA KONULDU

Kaldırımın orta bölümünde kabartmalı kaldırım taşları ile yapılan yarım metrelik yürüyüş yolunun ortasına `Dur` tabelası dikildi. Sürücüleri uyarmak amacıyla konulan tabela şaşkınlık yarattı. Kabartmalı taşları takip ederek yürüyen bir engellenin çarparak yaralanmasına yol açabilecek tabela, çevre sakinlerinin tepkisini çekti. 







  YANLIŞLIK BİR AN ÖNCE DÜZELTİLMELİ

Elmatepe Mahallesi Muhtarı Muammer Arslan, görme engelliler için yapılan kaldırıma tabela dikmesine anlam veremediğini söyledi. Arslan, yanlışlığın bir an önce düzeltilmesi gerektiğini söyledi.