"HDP'nin 6-7 Ekim olaylarından dolayı özür borcu var"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'nin 6-7 Ekim olaylarından dolayı özür borcu olduğunu söyledi.

Ekleme: 22.11.2014 19:27:01 / Güncelleme: 22.11.2014 19:27:01 / Güncel / Ağrı Haberleri
Destek için 

AĞRI - Partisinin Patnos ilçe Kongresinde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP’nin 6-7 Ekim olaylarından dolayı özür borcu olduğunu söyledi.

Beraberinde eşi Sare Davutoğlu ile birlikte saat 15.13'te ANA uçağıyla İstanbul'dan Ağrı'ya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, helikopterle Patnos'a hareket etti. Davutoğlu, Patnos Alparslan Mahallesindeki Spor Salonunda düzenlenen AK Parti 5'inci olağan kongresine yaklaşık 3 saat gecikmeli olarak katıldı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın da hazır bulunduğu kongrede konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'da yoğun gündeminden dolayı geç kaldığını belirterek Patnoslulardan helallik istedi.

6-7 Ekim olaylarından dolayı HDP’nin özür borcu olduğunu belirten Davutoğlu, "6-7 Ekim olaylarında Patnos'ta yıkılan yakılan yerleri yeniden yapmaya başladık. Gelirken belediye başkanının verdiği bilgiler ışığında yakılan belediye binasının yerine yenisinin yapılması için Patnos'a 7 milyon TL transfer ettik. Bugün buraya bütün vatandaşlarımızın hasarlarını karşılamış olarak geliyoruz. Patnos'a bugün, yeni bir belediye binası yapımı için parayı transfer ettik. Yakılan yıkılan her yeri inşa edeceğiz. Buradan HDP'ye sesleniyorum. Çözüm sürecinde samimiyseniz, 6-7 Ekim olayları için bir özür borcunuz var. Bir daha kimseyi sokağa dökmeyin, şiddete davet etmeyin." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemel Kılıçtaroğlu’na MİT hakkında söyledikleri sözlerden dolayı yüklenen Başbakan Davutoğlu, "Elinde bir belge varsa Kılıçdaroğlu çık ve açıkla" sözleri ile Kılıçdaroğlu’na seslendi.

Davutoğlu, şunları kaydetti: "Kılıçtaroğlu’nun söylediklerine göre MİT, CHP'yi izliyormuş. Kılıçdaroğlu son 2 ay içinde kendi kongresinde delegelerinin oyunu alamadı. Partisi içinde her kafadan bir ses çıkıyor. Kılıçdaroğlu bütün bu olanları sadece seyrediyor. Aslında Kılıçdaroğlu kendi zayıflığını örtmek için bir devlet kurumuna iftira atıyor. Buradan sesleniyorum. İftiralar üzerinden siyaset yapmayın, elinde bir belge varsa Kılıçdaroğlu çık ve açıkla. Açıklayamıyorsan bir ihanet içindesin. Kılıçdaroğlu yapamadığı liderliğinin vebalini, devlet kurumlarının üzerine atıyor."

Davutoğlu, AK Parti Patnos 5. İlçe Olağan Kongresi'nin ardından, Patnos Belediyesine geçti.

Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay'ı ziyaret ederek, çalışmalarıyla ilgili brifing alan Davutoğlu, ziyaretin ardından, belediye binası önünde toplanan vatandaşlara hitap etti. (İLKHA)