Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Kurulacak

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Ekonomik Araştırmalar Başkan Yardımcısı Gürsöz: - "ABD`deki National Instıtutes of Health`in (Ulusal Sağlık Enstitüleri) Türkiye versiyonunu yani Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı kuracağız" dedi.

Ekleme: 22.11.2014 19:15:00 / Güncelleme: 22.11.2014 19:15:00 / Sağlık
Destek için 

 Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Ekonomik Araştırmalar Başkan Yardımcısı Hakkı Gürsöz, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı kurulacağını bildirdi.

Gürsoy, Biyoteknolojik Ürünler ve Biyobenzerler Sempozyumu`nda, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçtiğimiz hafta TBMM Genel Kurulunda Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı kurulmasına ilişkin bir kanun tasarısının görüşüldüğünü söyledi.
Kanun kapsamında ilk etapta 6 enstitünün kurulmasının öngörüldüğünü belirten Gürsoy, "O enstitülerden biri de Türkiye Biyoteknoloji Enstitüsü. Bu enstitü son derece kritik. Tüzel kişiliği ile hayata geçtiği andan itibaren bu alanda çalışacak araştırmacılara, sektöre finansal destek sağlayacak. Projelerin finansmanında önemli bir görev üstlenecek" dedi.
Enstitü kapsamında Ar-Ge merkezi oluşturulacağını dile getiren Gürsoy, merkezinin her alanda kolaylık sunacağını ifade etti. Kamunun yönlendirici rol üstleneceğini anlatan Gürsoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Herkes aynı alana, aynı konuya eğilirse olmaz. Yönlendireceğiz, finansmanını sağlayacağız. Üniversitelerden araştırmacıları belli sürelerle istihdam edeceğiz. Mesela `sen gel, 3 yıl belli bir konuda çalış` diyeceğiz. Ona imkanlar sağlanacak. Burada ortak bir platform sağlanacak. Böyle bir mekanizma ile tıpkı ABD`deki National Instıtutes of Health`in (Ulusal Sağlık Enstitüleri) Türkiye versiyonunu yani Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı kuracağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın onayından sonra Rresmi Gazete`de yayınlanıp kanun yürürlüğe girecek."

Gürsoy, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığının İstanbul`da olacağını ancak tüm kentlere hizmet vereceğini bildirdi.

Kaynak : AA