Kitap Vakfı Derneğinden HÜDA PAR`a taziye ziyareti

PKK/HDP`lilerin, 6-7 Ekim saldırılarında şehit edilenler için Kitap Vakfı Derneği HÜDA PAR`a taziye ziyaretinde bulundu.

Ekleme: 01.11.2014 15:15:00 / Güncelleme: 01.11.2014 15:15:00 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

ŞANLIURFA- PKK/HDP’nin çağrısıyla, Kurban Bayramının üçüncü günü sokağa çıkan yandaşları, birçok ev ve iş yerini yağmalayarak masum insanları vahşice katletmişti. HÜDA PAR’a yönelik saldırılar sonucunda canice şehit edilenler için Kitap Vakfı Derneği, taziye ziyaretinde bulundu.

Taziye ziyaretine gelen Kitap Vakfı Derneği Başkanı ve dernek üyelerini, HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın ve il yönetimi karşıladı. Taziye ziyaretlerini kabul eden Lokman Yalçın, kardeşlik ve gerçek barışa samimiyetle sahip çıkmalarının bazı kesimleri rahatsız ettiğini bu yüzden temsil ettikleri kitlenin uzun zamandır baskı ve saldırılara maruz kaldığını söyledi.

Halkın huzuru ve bölgedeki hassas gelişmeler nedeniyle şimdiye kadar uğradıkları saldırı ve tacizlere sabrettiklerini ifade eden Yalçın, “Son olaylarda 8 kardeşimizi kurban verdik, durum son derece vahim. Birileri 90’lı yılların özlemi içinde. Çözüm süreci ise bölgedeki Müslüman halk için ölüm sürecine döndü.” dedi.

HÜDA PAR başta olmak üzere bölgedeki tüm İslami kurum ve kesimlere yönelik son saldırılarla birlikte bölgede can ve mal emniyetinin kalmadığını belirten Yalçın, “İnsanlarımıza saldırılar yapılırken bölgedeki Vali, Kaymakam ve Emniyet yetkililerine ulaşamadık. Sokaklar vahşi çetelere teslim edildi. Halk kendini savunmak zorunda bırakıldı. Bölgede karşılıklı çatışma yok. PKK ve onun uzantılarının dindar insanlara karşı saldırıları var. Yüzlerce, binlerce işyeri hedef alınarak, tahrip edilip yağmalandı.” ifadelerinde bulundu. (Sedat Kuşulay-İLKHA)