Diyarbakır'a birçok ilden jandarma özel hareket timleri geldi

HDPDBP'nin 1 Kasım'ı Dünya Kobani günü ilan ederek yandaşlarını sokağa çağırmasıyla beraber şehirde çıkabilecek olaylara karşı güvenlik önlemleri artırıldı.

Ekleme: 01.11.2014 14:42:02 / Güncelleme: 01.11.2014 14:42:02 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

DİYARBAKIR – HDPDBP 1 Kasım’ı Dünya Kobani günü ilan etmesi ve yandaşlarını sokağa çağırmasına karşı temkinli davranan polis ve jandarma sabahın erken saatlerinde güvenlik önlemlerini artırdı.

 

Olaylarda meydana gelebilecek taşkınlık ve saldırılarda müdahalede bulunması için Diyarbakır’a Bingöl, Elazığ, Giresun ve değişik illerden jandarma ve özel harekât timlerinin geldiği öğrenildi.

 

Dün akşam saatlerinde başlayan ve bu gün erken saatlerde devam eden baskınlarda şu ana kadar 28 kişinin gözaltına alındığı belirtilirken, kentin önemli kavşaklarında Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA) ile çevik kuvvet ekipleri ve zırhlı polis araçları konuşlandırıldığı gözlendi.

 

6-7 Ekim olaylarında onlarca kişinin öldüğü olaylarda Diyarbakır merkezine inen 7'nci Kolordu Komutanlığı'na bağlı askerlerin ise bugün yine stratejik olarak tespit edilen bölgelere polislerle beraber konuşlandırıldığı belirtildi. Şehir merkezinde polisin yanı sıra askerlerinde zırhlı araçlarla devriye attığı görüldü.

 

HDP’nin kepenk kapatma eyleminin yapılmayacağını söylemesine rağmen dün akşam başlayan ve sabahın erken saatlerine kadar devam eden PKK/HDP’li çetelerin esnafı dolaşarak tehdit etmesi ve zorla kepenkleri kapattırması ise, esnaf tarafından HDP’nin ikiyüzlülüğü olarak değerlendirildi.

 

Tedirginlik içinde işyerleri önünde bekleyen esnafın yanı sıra önceki olaylarda büyük zararlar gören ATM’lerin de kepenklerinin yer yer kapatıldığı dikkatlerden kaçmadı.(İLKHA)