BDP/HDP`nin Peygambere hakaretine tepki

BDP/ HDP Ankara Polatlı Teşkilatı Başkanı Gülsen Kılıç`ın eşi Necmettin Kılıç`ın Peygamber Efendimize küstahça dil uzatmasına tepki gösteren Suffa Fen İlim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Müderrisi Halit Gültekin İslam ve Kur`an düşmanlarının gayesinin iftira atıp fitne çıkartmak olduğunu belirtti.

Ekleme: 01.11.2014 14:15:00 / Güncelleme: 01.11.2014 14:15:00 / Güncel / Muş Haberleri
Destek için 

MUŞ-  BDP/HDP’nin; başörtüsü, namaz gibi İslami emirlere yönelik alaycı açıklamalarının ardından geçtiğimiz günlerde HDP Polatlı teşkilatı Bakanı Gülsen Kılıç’ın eşi Necmettin Kılıç’ın Peygamber Efendimize ağır hareketlerde bulundu. Polatlı İlçe Teşkilatı Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda bir üyenin Hz. Muhammed için yaptığı değerlendirmeye, hakaret içeren bir cevap veren Necmettin Kılıç’ın sözlerine tepkiler gelmeye devam ediyor.

Suffa Fen İlim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Müderrisi Halit Gültekin, Necmettin Kılıç’ın küstahça hakaretini eski dönem münafıklarına benzeterek, yılan zehirden nasıl lezzet alıyorsa İslam düşmanlarının da fesatlıktan o derece lezzet aldığına dikkat çekti.

Hz. Zeynep ile evlenmesini Allah emretmiştir”

Allah’ın Peygamber Efendimize Hz. Zeynep ile evlenmesini Ahzap Suresinde açıkladığını hatırlatan Gültekin, “ Araplarda iki büyük madde vardı. Birisi bir çocuğa çocuğum dediği zaman o çocuğun annesi diyene haram olurdu. İkinci madde ise soylu olan kişi kölelerle evlenmiyordu. Zeyd Peygamber Efendimizin azatlı kölesiydi. Allah istediki Araplara yakışmayan maddeleri Peygamber Efendimizin fiiliyatıyla ortadan kaldırsın. O zamanda birisini çocuğu olarak kabul eden kişi ona karısı ona helal kılınmıyordu. Gerçek çocuğu gibi ona haramdı. Ama Allah Peygamber Efendimize açıkça emretmişti Hz. Zeynep ile evlenmesini.  Allah’ın emriyle Hz. Zeyd’in boşanmasından sonra Hz. Muhammed Hz. Zeynep ile evlendi. Başka bir şey ise Hz. Zeynep’in ahlakıdır. Hz. Zeynep’teki ahlak ancak Peygamber eşinde olması gereken bir ahlaktır ve Hz. Zeynep’i nikâhlaması peygamber efendimize mecburi kılınmıştır.” dedi

“Peygamber Efendimiz şehevi arzusundan için evlenmemiştir”

Hz. Peygamberin Hz. Zeynep ile evlenmesinde hiçbir şekilde şehevi arzulardan dolayı olmadığını vurgulayan Gültekin, “  25 yaşından 40 yaşına kadar, 40 yaşında ki dul bir kadınla evlenen bir zat, 40 yaşından sonra çok kişiyle evlenmesi başka hikmetleri vardır. Bakıldığında birçok kadınla evlenmesi 53 yaşından sonra olmuştur. Evlendiği kişilerin bir kısmının yaşı ise Peygamberin yaşından daha büyüklermiş. Genel olarak savaşlarda şehit olan kişilerin hanımlarını himaye etmek için Peygamber Efendimiz onlarla evlenmiştir. Buradan da anlaşılıyor ki Peygamber Efendimiz şehevi arzuları için evlenmemiştir.” İfadelerini kullandı.

Necmettin Kılıç’ın sözlerini İslam düşmanlığından dolayı olduğunu ve nifak tohumlarını ekmek için o şekilde konuştuğunun altını çizen Gültekin, İslam düşmanlarının küfürlerinden dolayı Resulullah’a iftira attıklarını ifade etti.  

İslam düşmanlarının Kuran’ı Kerim’e karşı mağlup olduklarını ve İslam’a karşı herhangi bir şey yapamadıklarını dile getiren Gültekin,  “İslam ve Kur’an düşmanlarının gayesi iftira atıp fitne çıkartarak Müslümanları ezdirmektir. Bundan başka amaçları yoktur. Küfürlerini bu şekilde açığa vuruyorlar.  “ifadelerine yer verdi.

“Yılan zehirden nasıl lezzet alıyorsa İslam düşmanları da fesatlıktan öyle lezzet alıyorlar”

ABD, Japonya, Çin ve Rusya gibi devletin ticarette, sanayide devamlı çalıştıkları için önde olduğunu aktaran Gültekin devamla, “Onlar ne dini överler nede dini çok eleştirerek kadar ileri giderler. Bunlarla ilgili basında bir şey görmüyoruz. Fakat bizimkiler ise ne sanatta, ne ziraatta, ne de teknik anlamda ellerinden bir şey gelmiyor. Onlar küfürlerini, münafıklıklarını açığa vurarak hem Müslümanları bir birine düşürmek hem de hükümeti Müslümanlar başına musallat etmek için çalışıyorlar.” İfadelerini kullandı.

Yılan zehirden nasıl lezzet alıyorsa İslam düşmanlarının da fesatlıktan öyle lezzet aldıklarını sözlerine ekleyen Gültekin, Müslümanların birlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak açıklamasını şöyle bitirdi:  “ Allah’ın bir emri de birlik içerisinde Allah’ın dinine sarılmaktır. Ayrılmayınız, eğer Allah’a yardım ederseniz Allah da size yardım eder. Müslümanlar aralarında olan ihtilaflara bir son vermesi lazım. Birlik ve beraberlik içerisinde İslam’a hizmet etmeleri gerekiyor. Üstat da buyuruyor, ‘ Bu zamanda en önemli mesele İslam birliğidir. Yani fırkacılığı ortadan kaldırıp Kuran’ı Kerim’in etrafında kardeşçe hareket edilmesi gerekiyor.” ( M. Şirin Çağlayan/ Mustafa Bikeç- İLKHA)