Bursa'daki 28 kadın muhtar toplantıda buluştu

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi, Bursa'daki 28 kadın muhtarı bir araya getirerek tanışma ve kaynaşma toplantısı düzenledi.

Ekleme: 01.11.2014 12:33:01 / Güncelleme: 01.11.2014 12:33:01 / Güncel / Bursa Haberleri
Destek için 

BURSA – BKK Kadın Meclisi, Bursa’daki 28 kadın muhtarı biraraya getirerek tanışma ve kaynaşma toplantısı düzenledi. Toplantıya, BKK Başkanı Semih Pala, BKK Kadın Meclisi Başkanı Kadriye Sarıbıyık, Yerel Gündem Şube Müdürü Neslişah Kuşku, Kadın Meclisi yürütme kurulu üyeleri, BKK personeli ve kadın muhtarlar katıldı.

Bursa Kent Konseyi’nin yapısı ve faaliyetleri hakkında konukları bilgilendiren BKK Başkanı Pala, Türkiye’nin en aktif kent konseyinin seçimle işbaşına gelmiş başkanı olduğunu hatırlattı. 4 Meclis, 30 çalışma grubu ve yüzlerce gönüllüsüyle birlikte yılda bin 500 etkinlik yapabildiklerini belirten Pala, Türkiye’de ilk defa kadın muhtarların buluşturulduğu toplantıyı da organize ettiklerini söyledi.

Pala, “Bursa’daki bin 57 muhtar da kent konseyinin doğal katılımcısıdır. Daha önceden tüm muhtarları toplayarak 100 temsilci belirlendi. Muhtarlar, halkın birebir seçtiği yöneticilerdir. Bir de erkeklerin daha fazla ilgi gösterdiği alanda onları yenerek seçiliyorsunuz. Bu yüzden kadın muhtarlarımızı her zaman destekliyoruz.” dedi.

BKK Kadın Meclisi Başkanı Kadriye Sarıbıyık, Kadın Meclisi üyeleri ve kadın muhtarlar arasında kaynaşma ve tanışma amacıyla toplantıyı tertip ettiklerini ifade etti. Sarıbıyık, muhtarların sıkıntılarını dinlemek ve çözüm yollarını konuşmak istediklerini, çıkan sonuçları da ilgili yerlere ileteceklerini belirtti.

Kent Konseyi tanıtım filminin gösteriminin ardından kadın muhtarlar tek tek söz olarak fikir ve düşüncelerini dile getirdi. (Zeki Aras –İLKHA)