Kudüs’teki Çatışmalarda 9 Kişi Yaralandı

Kudüs`te İşgal güçleri ile Filistinli gençler arasında çıkan şiddetli çatışmalarda, 9 gencin yaralandığı belirtildi.

Ekleme: 01.11.2014 11:55:00 / Güncelleme: 01.11.2014 11:55:00 / Dünya
Destek için 

Bu sabah işgal altındaki Kudüs’ün Er-Ram beldesinde işgal üçleriyle Filistinli gençler arasında çıkan şiddetli çatışmalarda işgal güçlerinin plastik mermi, göz yaşartıcı bomba ve ses bombası kullanması sonucu Filistinli 9 gencin yaralandığı belirtildi.

İşgal güçlerinin beldeye girmesini engellemek için girişe barikat kurup lastik yakan gençlerin işgal askerlerine taş, molotof ve havai fişek atması işgal güçlerinin ilerleyişini durdururken, işgal güçlerinin de gençlere gaz bombası, ses bombası ve plastik mermi yağdırdığı gözlendi.

Diğer taraftan dün Batı Yaka’nın orta kesiminde bulunan Ramallah şehrinin güneyindeki Kalandiya geçiş noktasında işgal güçleriyle yaşanan çatışmalarda biri ağır 8 kişi yaralanmıştı.

Hamas hareketinin Mescidi Aksa için yaptığı eylem çağrısına Gazze halkı yanında Batı Yaka halkı da icabet ederken, Kalandiya askeri geçiş noktasına doğru yürüyüşe geçen Filistinli gençler işgal güçleri engeliyle karşılaştı.

Gençleri engellemeye çalışan işgal güçlerinin saldırıları üzerine Filistinli gençlerin askerlere taş ve molotof atmaya başlamasıyla çıkan çatışmada işgal güçleri 8 kişiyi yaraladı.

Kaynaklar yaralılardan birinin durumunun ağır olduğunu ve hastaneye kaldırıldığını belirtti.  

Filistin Enformasyon Merkezi