İhvan: `Sina Ahalisinin Göçe Zorlanması Bir ABD - İsrail Projesidir`

İhvan, Sina bölgesinin boşaltılması ve Gazze sınırında tampon bölge oluşturulması projesinin bir ABD - israil projesi olduğunu dile getirdi.

Ekleme: 01.11.2014 11:30:00 / Güncelleme: 01.11.2014 11:30:00 / Dünya
Destek için 

Müslüman Kardeşler, Mısır yönetiminin Gazze sınırında bulunan Rafah bölgesinin Mısır tarafında yer alan evlerin yıkılmasına tepkilerini dile getirerek Sina bölgesinin boşaltılması ve Gazze sınırında tampon bölge oluşturulması projesinin bir ABD - israil projesi olduğunu dile getirdi.

Müslüman Kardeşler`in konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Darbeciler düzeninin sevgili Sina`daki halkımıza yönelik öldürme, adam kaçırma, işkence, hayat kaynaklarının gasp edilmesi ve göçe zorlama tarzı aşırılıkları, bu arada cuntanın hizmetindeki medya organlarının da darbecilerin suçlarının üstünü örtmek amacıyla dikkatleri başka yönlere çekme oyunları bütünüyle savaş suçları kategorisine giren türden suçlardır."

Bu arada Mısır yönetiminin tampon bölge oluşturma gerekçesiyle Sina`nın doğusunda Gazze sınırında bulunan evleri yıkma faaliyetine karşı bugün (31 Ekim), Darbeyi Ret ve Meşruiyeti Destek Ulusal Koalisyonu`nun çağrılarıyla Cuma namazı öncesinde ve sonrasında ülkenin değişik şehirlerinde "Askerî yönetim Sina`yı satıyor" mesajıyla gösteriler ve eylemler düzenlendi.

Darbeyi Ret ve Meşruiyeti Destek Ulusal Koalisyonu`nun çağrısında cunta yönetiminin Sina`daki zorunlu göç uygulamalarına, baskılarına ve gerçekleştirdiği cinayetlere karşı halk hareketi başlatılması istendi.

Bu arada Rafah`ın Mısır tarafındaki evlerin yıkım işlemlerinin başlatıldığı ve evleri yıkılan ailelere de arsalarını bile satın almaya yetmeyecek sembolik istimlak ücretleri ödendiği haber verildi .

Filistin Enformasyon Merkezi