Gulam Azam`ı yüzbinler defnetti

Bangladeş Cemaat-i İslami`nin liderlerinden Gulam Azam`ın cenaze namazı bugün kılındı, cenazeye bir milyondan fazla insan katıldı.

Ekleme: 25.10.2014 20:29:00 / Güncelleme: 25.10.2014 20:29:00 / Dünya
Destek için 

Bangladeş`teki Cemaat-i İslami`nin 92 yaşında vefat eden lideri Gulam Azam`ın cenaze namazı bugün bir milyondan fazla Müslüman`ın teşriki ile Bangladeş`te kılındı.

Mahkumken hayatını kaybeden Cemaat-i İslami lideri Azam`ın cenaze namazı, 33 yıl önce dövülerek gözaltına alındığı camiye getirildi. Gulam Azam sağlık sorunları nedeniyle 11 Ocak 2012 yılından bu yana bir hastanede tutuluyordu ancak tahliye edilmemişti.

Azam`ın cenaze namazı, 33 yıl önce dövülerek gözaltına alındığı Beytül Muharrem Camii`nde kılındı. Azam 1 Ocak 1981 yılında bu camide, Filistin`de ölen iki Bangladeşli`nin cenaze namazını kıldıktan sonra arabasına binerken bir grup saldırgan tarafından saldırıya uğramış, dövülmüş sonra da gözaltına alınmıştı.

Cenaze namazını Gulam Azam`ın oğlu Abdulhalil Aman Azmi kıldırdı. Azmi namazdan sonra yaptığı konuşmada, "Babam hayatı boyunca kimseye isteyerek zarar vermedi. Sade bir hayat yaşadı." dedi.

 

Cenaze dolayısıyla toplanan bir milyon civarında kalabalıktan dolayı Bangladeş polisi birçok caddeyi önceden trafiğe kapattı. Cenaze, meydana getirilmeden önce birkaç el yapımı bombanın patlatıldığı bildirildi ancak patlamalarda herhangi bir kayıp verilmedi.

Bir milyondan fazla kişinin katılımıyla burada kılınan cenaze namazının ardından Azzam`ın naaşı Dakka`daki aile kabristanında toprağa verildi.

Gulam Azam için dün cuma sonrası Türkiye ve dünyanın birçok yerinde gıyabi cenaze namazı kılınmıştı.