'Engelli rampası' tepkisi yetkilileri zor durumda bıraktı

Muş İl Konseyi toplantısında Engelliler Derneği Başkanı, yetilileri koltuk değneği ile tekerlekli sandalye kullanmaya davet etti.

Ekleme: 25.10.2014 18:33:01 / Güncelleme: 25.10.2014 18:33:01 / Güncel / Muş Haberleri
Destek için 

MUŞ - Muş İl Konseyinin il toplantısına engellilerin protestosu damgayı vurdu. Toplantının yapıldığı ve bu yıl açılışı yapılan Muş Öğretmen evi yeni binasında engelli rampasının olmayışı Muş Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmazın tepkisine neden oldu.

Toplantının yapıldığı Muş Öğretmen evinde engelli rampasının olmayışına tepki gösteren Korkmaz, Muş’ta engellilere değer verilmediğini ifade ederek yetkilileri bir günlüğüne tekerlekli sandalye ile koltuk değneği kullanmaya davet etti.

Yaşadıkları sıkıntılara dair açıklamada bulunan Korkmaz, “Kent konseyi toplantısına katılmak için geldik. Fakat bizim arkadaşımız sandalye bağımlısı olduğundan dolayı geri dönmek zorunda kaldı. Çünkü binada engelli rampası yok. Bu nedenle ben de çıkarken çok zorlandım. Ben her an düşüp bir yerimi kırabilirdim. Bunun hesabını kime soracaktım.  Bundan dolayı bu konulara el atılmasını istiyoruz.” dedi.

Kokmaz, “Eğer biz bu memlekette yaşıyorsak ve biz de insan isek, milyarlarca harcama yapılırken çok cüzi bir rakam gitmesine rağmen hâlâ kayda alınmamamız söz konusu. Biz öyle görüyoruz. Bu nedenle bu yeni yapılan Öğretmen Evine bir engelli rampası yapılması, engellilerin buraya rahatlıkla gelip gitmelerinin sağlanması gerektiğine inanıyoruz. Bütün yetkilileri bu konuya dair duyarlı olmaya davet ediyoruz’’ şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında en çok yaşadıkları sıkıntıları dile getiren Korkmaz,  “Muş’ta en çok sıkıntı çektiğimiz konu kurumların binde birinde engelli rampalarının olması ve kurumların hiç birinin engellilerin gitmelerine uygun olmamasıdır. Engelli lavabosunun olmayışı engelli rampalarının olmayışı, kurumlara giderken asansörün olmayışı, bizim için en büyük sorunlardan bazılarıdır. Bu nedenle yetkilileri sadece bir gün koltuk değneği ve tekerlekli sandalye kullanmaya davet ediyoruz. Onlar eğer kullanırsa bizim neler yaşadığımızı daha iyi anlarlar.” dedi.

Korkmazın tepkisi karşısında zor durumda kalan Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, ileriki aşamalarda gereken önlemlerin alınacağını söyledi.  (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)