Bingöl Belediyesi'nden 'Baca Temizliği' Uyarısı

Bingöl Belediyesi'nden yapılan açıklamada, baca yangınlarına ve zehirlenme vakalarına karşı vatandaşların baca temizliğine dikkat etmeleri gerektiği ifade edildi.

Ekleme: 25.10.2014 17:09:02 / Güncelleme: 25.10.2014 17:09:02 / Güncel / Bingöl Haberleri
Destek için 

BİNGÖL - Bingöl Belediyesi Basın ve Yayın Koordinatörlüğü’nden yapılan açıklamada, yaklaşan kış öncesi baca yangınlarına ve zehirlenme vakalarına karşı vatandaşların baca temizliğine dikkat etmeleri gerektiği belirtildi.

Özellikle kış aylarında meydana gelen ev yangınlarının ve zehirlenme vakalarının yüzde 20’sinin temizlenmeyen bacalardan kaynaklandığı bildirildi. Kış aylarının yaklaşması nedeniyle, ısınma amaçlı kullanılan soba ve kalorifer bacalarının temizletilmesi konusunda vatandaşların duyarlı olması istendi.

Bingöl Belediyesi Basın ve Yayın Koordinatörlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, havaların soğuması ile birlikte ev ve işyerlerinde ısınma amacıyla yakılacak soba ve kaloriferlerin bacalarının düzenli olarak temizletilmesi gerektiği ifade edildi.

Özellikle soba kullanan vatandaşların, bacadan sızacak gazlar nedeniyle yaşanabilecek bir facianın ve baca yangınlarının önlenmesi başta olmak üzere, şehrin havasının kirlenmemesi ve daha ekonomik olarak ısınmaları için, kış gelmeden önce bacalarını mutlaka temizletmeleri gerektiği belirtildi. (Nihat Kanat - İLKHA)