Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların; kıyı Ege, Edirne, Antalya, Isparta, Burdur`un doğusunda kuvvetli, öğle saatlerinden sonra ve akşam Antalya ve Muğla çevrelerinde yer yer aşırı olması bekleniyor.

Ekleme: 23.10.2014 08:15:00 / Güncelleme: 23.10.2014 08:15:00 / Güncel
Destek için 

HABER MRK – Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Türkiye’nin batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara`nın batısı, Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Konya çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kıyı Ege, Edirne, Antalya, Isparta, Burdur`un doğusunda kuvvetli, Öğle saatlerinden sonra ve akşam Antalya ve Muğla çevrelerinde yer yer aşırı olması bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Karadeniz, İç Anadolu ve Batı Akdeniz`de kuvvetli(40-70 km/s), Marmara`nın güneybatısı ile Ege kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (60-80 km/s) esmesi bekleniyor.

Bölgelerimizde hava:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale ile akşam saatlerinden itibaren Balıkesir ile İstanbul`un Avrupa yakasının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren Edirne, Çanakkale ile Balıkesir`in batısında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve batısı ile zamanla bölge genelinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s), güneybatısında yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (60-80 km/s) esmesi bekleniyor.

Ege: Parçalı, yer yer çok bulutlu, kıyıları ile zamanla güneyinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla çevreleri ile zamanla kıyılarında kuvvetli, öğle saatlerinden itibaren Muğla çevrelerinde yer yer aşırı olması bekleniyor. Rüzgarın; bölge genelinde güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/s), kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (60-80 km/s) esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, batısının aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya, Isparta ile Burdur`un güneyinde kuvvetli, kıyı kesimlerinde aşırı olması bekleniyor. Rüzgarın Batı Akdeniz`de güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, gece saatlerinde Konya çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ; güneyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde güneyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/s)olarak esmesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güneyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. (İLKHA)