PKK/HDP`li çeteler saldırmaya devam ediyor

Bayram sonrası Kobani bahanesiyle halkın malına ve canına kast eden PKK/HDP`li çeteler bu akşam ellerindeki bombalar ve Molotoflarla yine şehirde gerginlik çıkardılar.

Ekleme: 22.10.2014 22:05:00 / Güncelleme: 22.10.2014 22:05:00 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

DİYARBAKIR -  Bayram sonrası Amerika’dan döndükten sonra çeteleri sokağa davet eden Selahattin Demirtaş’ın çağrısına uyarak sokaklara inerek yağma, talan ve adeta katliamlara zemin hazırlayan PKK/HDP’li çeteler aradan geçen zamana ve HDP’nin formalite çağrılarına rağmen halen saldırmaya devam ediyor.

Bu gün akşam saat 20.00 sıralarında Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi, Sıtkı Göral Caddesi üzerinde bulunan Mehmet İçkale ilkokulu önünde başlayan olaylar sonrası gerginliğin dozu giderek artıyor.

İlk etapta yüzleri açık olarak bölgeye gelen ve sayıları 20 kişiye yakın olan yaşları 18- 20 arasında değişen PKK/HDP’li çeteciler, kendilerine gelen bir uyarı sonrası yüzlerini beraberlerinde getirdikleri bez parçaları ile kapatarak sağa sola saldırmaya ve sloganlar atmaya başladılar.

Olaya müdahale etmek için bölgeye gelen TOMA’lara el yapımı patlayıcılarla saldıran çeteciler, dağılmaları için polisin yaptığı çağrıyı dikkate almadan Molotof ve havai fişeklerle saldırdılar.

Polisin müdahalesi sonrası ara sokaklara dağılan çetecilerin, çevre binalara ve açık bulunan internet kafelere sığındıkları görüldü.

Polisin müdahalesi sonrası kısa bir süreliğine durgunlaşan olaylar sonrası TOMA’lar ile caddede güvenlik önlemi alan polis, Akrep tabir edilen polis araçları ile caddede devriye atarak olaylara müdahale etmeye çalışıyor.

Ancak atılan devriyeye rağmen olayların tekrar başladığı ve bir saldırganın polis tarafından göz altına alındığı belirtildi.

Mahallede gerginlik devam ediyor. (İLKHA)