`Müslümanlara yönelik saldırılar kabul edilemez`

PKK/HDP çeteleri tarafından Kobani ve IŞİD bahane edilerek Müslümanların hunharca katledilmesine, Camilerin ve Kur`an kurslarının Kur`an`larla birlikte yakılmasına tepki gösteren Diyanet Sen Gaziantep Şubesi, Kobani bahanesiyle yapılan eylemleri kınadıklarını belirtti.

Ekleme: 22.10.2014 20:51:00 / Güncelleme: 22.10.2014 20:51:00 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

GAZİANTEP - PKK/HDP çeteleri tarafından Kobani’deki IŞİD saldırıları bahane edilerek Müslümanların hunharca katledilmesi hakkında İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) açıklamalarda bulunan Diyanet Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral, Kobani bahanesiyle yapılan eylemleri kınadıklarını belirtti.

“Kur’an-ı Kerim tüm insanlığın kitabıdır”

Hiçbir zaman hiç kimse hiçbir bahane ile Kur’an-ı Kerimleri yakamaz diyerek tepki gösteren Göral, “Son günlerde bir İŞID ve Kobani bahanesi ile başlayan eylemler kendi mecrası dışına çıkmıştır. Bu olaylar sonrasından Kur’an kurslarımız atılan molotoflarla yakıldı. Kur’an-ı Kerim’ler yakıldı. Bir o kadar da insanımız hayatını kaybetti. Biz Diyanet Sen olarak bu yapılan eylemleri tel’in ediyor ve kınıyoruz. Hiçbir zaman, hiç kimse, hiçbir bahane ile Kur’an-ı KERİMLERİ yakamaz. Siz hangi amaçla Kur’an-ı Kerimleri yakıyorsunuz? Bu yapılan eylemler sadece kışkırtma amaçlıdır. Kur’an İŞID’in veya başka bir kurum ve yapının kitabı değildir. Kur’an-ı Kerim tüm insanlığın kitabıdır. Allah’ın (c.c) bize gönderdiği kutsal kitaptır. Yani Kur’an’ları yakmak, insanları öldürmek, Kur’an Kurslarını yakıp yıkmanın Kobani ile ne alakası var. Kur’an-ı yakmak, Kur’an eğitiminin verildiği kurumları yıkmak ve İslami alanda hizmet eden kurumları yakmak kimseye fayda vermeyeceği gibi bu tür eylemler onların aleyhine dönecek eylemlerdir.”diye konuştu.

“Müslümanlara yönelik saldırılar kabul edilemez”

PKK/HDP’nin Kur’an Kurslarına Müslümanlara yönelik saldırılarını kınadıklarını belirten Göral, “Kobani’de IŞİD’in saldırılarını bahane ederek, ülkemizin birçok yerinde Kur’an Kurslarına Müslümanlara yönelik saldırılar kabul edilemez. Camilere ve Kur’an kurslarına saldırmak ve oraları ateşe vermek sureti ile orada yaşayan insanlarımıza büyük zararlar vermişlerdir. Kobani saldırılarını bahane ederek mazlum insanlarımıza bu saldırıların yapılmasını hiçbir zaman kabul etmeyiz. Ayrıca bu eylemlerin hiç kimseye fayda getirmeyeceği kanaatindeyim. Bu tür eylemler birlik ve beraberliğimizi ve huzurumuzu kaçıran eylemlerdir. Şu an bu olayları yapanların ve bu olaylar karşısında sessiz kalanların, Ortadoğu ülkelerine bakmalarını istiyorum. Kur’an’ların yakılması ve Kur’an Kursları başta olmak üzere İslam’i hizmette bulunan kurumların yakılıp yıkılması kesinlikle kabul edilemez.”ifadelerini kullandı.    (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)