"Yüzde yüz ulaşım zammıyla Bursa halkı mağdur edildi"

İnşaat Mühendisi Necati Şahin, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşıma yönelik yüzde yüz zammını sert dille eleştirerek, "Bu zamlarla Bursa halkı bir kez daha mağdur edildi" dedi.

Ekleme: 22.10.2014 20:00:01 / Güncelleme: 22.10.2014 20:00:01 / Güncel / Bursa Haberleri
Destek için 

BURSA - İnşaat Mühendisi Necati Şahin, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşıma yönelik yüzde 100 zammını sert dille eleştirerek, “Büyükşehir yönetimi bir kamusal hak olan su ve ulaşımı para kazanma aracı olarak görüyor. Bu zamlarla Bursa halkı bir kez daha mağdur edildi” dedi.

İnşaat Mühendisi Necati Şahin, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 100’ü bulan ulaşım zammını eleştirdi. Bursalıların imza kampanyası düzenleyerek tepki gösterdiği ulaşım zammı kararını eleştiren Şahin, “Bu bir bakış tarzıdır. Eğer baktığınız noktadan vatandaşın zorunlu olarak kullanacağı suyu, bineceği toplu taşıma araçlarını bir ticari para kazanma aracı olarak görürseniz, bu yapılan yüzde yüzde ulaşım zamları gayet normal. Türkiye'nin en pahalı suyunu Bursalılara içirmeniz de gayet normal ve bu paraları kendi reklamınız için kullanmanız da normal” dedi.

 “Büyükşehir yönetimi çarpık bir ulaşım politikası izliyor”

i Şahin, şunları dile getirdi: “Bugün Bursa’daki ulaştırma aktörlerinde, ulaşımın yüzde 42'si özel araçlarla yapılıyor. Özel araçların yüzde 70'i tek kişi ile seyahat ediyor ve Bursa ulaşımının omurgası olan Bursa Hafif Raylı Sistemi (BHRS) yüzde 25 kapasite ile çalıştırılıyor. Ulaşımda raylı sistemin payı yüzde 8 ve Büyükşehir yönetimi çarpık bir ulaşım politikası izliyor. BURULAŞ’ın başındaki zatın bile Afrika ülkelerinde bile Bursa’daki gibi bir trafik karmaşasının olmadığını belirtip, o makamı yıllardır işgal etmesi arasındaki tezatı anlamak gerçekten çok zor.”

Halka toplu, hızlı, güvenli ve ucuz bir ulaşım sunulmalı”

Kent yönetiminin ulaşımda asıl görevinin, kentte yaşayanlara “toplu, hızlı, güvenli ve ucuz" bir ulaşım hizmeti sunmak olduğunu söyleyen Şahin, “Kontrolsüz bir gücü elinde bulunduran mevcut Büyükşehir yönetiminin kul hakkını gözetmediği apaçık ortada, bari ilahi adaleti unutmasa. Bursalı hemşerilerimiz bu haksızlıkları ve keyfilikleri hak etmiyor. Ama şuna da inanıyoruz: En karanlık gecelerin sabahı erken olur. Halkımızın sağduyusu bir gün mutlaka galip gelecektir; buna yürekten inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.  (Zeki Aras –İLKHA)