Bitlisli fotoğraf sanatçısı uluslararası yarışmada 3`ncü oldu

Bitlisli fotoğraf sanatçısı Özkan Olcay, Fotoğraf ve Kültür Sanat Derneği (FOKUS) tarafından gerçekleştirilen 2. Uluslararası Fotoğraf Yarışması`nda renkli dalda 3`üncülük, siyah-beyaz dalda ise mansiyon ödülü kazandı.

Ekleme: 01.10.2014 22:27:00 / Güncelleme: 01.10.2014 22:27:00 / Kültür & Sanat / Bitlis Haberleri
Destek için 

BİTLİS- Bitlis’in Ahlat İlçesi’nde faaliyet gösteren Ahlat Fotoğrafçılar Derneği (AHFOD) Başkan Yardımcısı fotoğraf sanatçısı Özkan Olcay,  Fotoğraf ve Kültür Sanat Derneği (FOKUS) tarafından gerçekleştirilen 2. Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nda 3’ncü oldu.

Fotoğraf ve Kültür Sanat Derneği’nin (FOKUS), Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF), Uluslararası Fotoğraf Federasyonları FIAP ve UPI’den, patronaj alarak organize ettiği Uluslararası Fotoğraf Yarışmasının 2’incisi sonuçlandı.

24 ülkeden 205 fotoğraf sanatçısının 2 bin33 fotoğrafla katıldığı yarışmada, Bitlisli fotoğrafçı, Ahlat Fotoğrafçılar Derneği (AHFOD) Başkan Yardımcısı Özkan Olcay,  Renkli Serbest dalda 3’ncü olarak FIAP Bronz Madalya ödülünü almaya hak kazandı.

Tayvan’dan İngiltere’ye, Güney Kore’den Kuveyt’e kadar birçok  ülkeden  fotoğrafçıların katıldığı yarışmada Olcay ayrıca, Siyah-Beyaz yarışma kategorisinde de UPI Mansiyon ödülü aldı.

Aldığı başarı hakkında gazetecilere açıklamada bulunan fotoğraf sanatçısı Olcay, “Son yıllarda bazı ulusal ve uluslar arası yarışmalara katılarak bölgemizin tanıtımına katkı sağlamaya çalışıyorum. Yarışmalara gönderdiğim fotoğraflar, bu bölgeden çektiğim insan ve yaşam ile doğa ve kültürünü yansıtan fotoğraflardan oluşuyor. En son katıldığım FOKUS 2. Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nda da Renkli Dalda 3’ncü olarak FIAP Bronz madalya almaya hak kazandım.  

Ayrıca aynı yarışmanın siyah-beyaz kategorisinde ise UPI Mansiyon ödülü kazandım. Bu yarışmalara katılımlarımı sürdürerek ilimizin ve bölgemizin tanıtımına katkı sunmaya devam edeceğim.” şeklinde konuştu.   (Şükrü Tontaş-İLKHA)