Dışişleri'nden Esed'in kimyasal silah kullanması ile ilgili açıklama

Dışişleri Bakanlığı Esad rejiminin halka karşı kimyasal silah kullanması nedeniyle, BM Güvenlik Konseyi'nin gerekli adımları atmaya davet etti.

Ekleme: 14.09.2014 22:30:02 / Güncelleme: 14.09.2014 22:30:02 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için 

ANKARA-Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Suriye’de rejimin halka uyguladığı insanlık dışı zulmün boyutları klor gazı kullanımına ilişkin tespitlerle yeni bir boyuta daha taşındığı belirtilerek “KSYÖ bünyesindeki Veri Toplama Misyonu tarafından açıklanan son raporda, Suriye'de klor gazının "sistematik biçimde ve müteaddit defalar" kullanıldığı tespit edilmiştir. Klor gazının rejim tarafından kullanıldığı açıktır. Nitekim Birleşmiş Milletler Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu’nun raporunda da rejimin saldırılarında klor gazına başvurulduğu kayda geçirilmiştir“ denildi.

Dışişleri’nden yapılan açıklamanın devamında “Rejimin klor gazı kullanımı, 2118 sayılı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Kararı’nın açık bir ihlalidir. Sözkonusu ihlal, rejimin bölgesel ve uluslararası barış ve istikrar için teşkil ettiği tehdidin boyutlarını bir kez ortaya koymaktadır. Rejimin insanlığa karşı suç teşkil eden ve doğrudan sivil halkı hedef alan bu saldırıları karşısında, BM Güvenlik Konseyi’nin gerekli adımları atmasını bekliyoruz“ denildi.  (İLKHA)