Pakistan`da Tekne Alabora Oldu: 17 Ölü

Pakistan`da, düğünden evlerine dönenleri taşıyan teknenin alabora olması sonucu aralarında damadın da bulunduğu 17 kişi öldü, 18 kişi kurtarıldı, 8 kişi ise aranıyor.

Ekleme: 14.09.2014 22:14:00 / Güncelleme: 14.09.2014 22:14:00 / Dünya
Destek için 

Pakistan`daki Chenab nehrinde, düğünden dönen aileyi taşıyan bir teknenin alabora olmasıyla ilk belirlemelere göre aralarında damadın da bulunduğu 17 kişi boğularak hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Pencap eyaletindeki Sher Shah bölgesinde, yeni evlenen çift ve yakınları, düğün töreninden sonra evlerine dönmek için tekne ile Chenab nehrini geçmeye çalışırken güçlü akıntı sebebiyle tekne alabora oldu.

Arama-kurtarma ekibi başkanı Ali İmam Şah, gelin ile 18 kişinin kurtarıldığını, ancak aralarında damadın da bulunduğu 17 kişinin cesedinin çıkarıldığını söyledi. Halen 8 kişinin kayıp olduğu tahmin edildiğini belirten Said, dalgıçların kayıpları bulmak için çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Bölge Polis Şefi Mian Tanvir yaptığı açıklamada, kazaya tekneye kapasitesinden fazla kişinin binmesinin ve aşırı yağışlardan dolayı taşan nehirdeki şiddetli akıntının neden olduğunu ifade etti.

Pakistan`da son 11 bir günde şiddetli muson yağmurları Chenab, Jhelum ve Ravi gibi büyük nehirlerin taşmasına ve sellere yol açmasına neden oldu. Pakistan Ulusal Afet Yönetim Kurulu`nun açıkladığı raporda, sellerin bastığı 3,065 köyde 2 milyondan fazla kişinin etkilendiği, 289 kişinin de yaşamını yitirdiği açıklandı.