PKK Mağduru Anneler Ankara`da Eyleme Başladı

Çocukları PKK tarafından kaçırılan Diyarbakırlı aileler, Ankara Abdi İpekçi Parkı`nda oturma eylemine başladı. Anneler şu ana kadar eylemlerini Diyarbakır`da sürdürüyordu.

Ekleme: 14.09.2014 18:57:00 / Güncelleme: 14.09.2014 18:57:00 / Güncel
Destek için 

PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan Diyarbakırlı aileler eylemlerini Ankara Abdi İpekçi Parkı`nda devam ettirmeye başladı.

Aileler adına konuşan Süreyya Toklar, oğlu Efekan Toklar`ın (14) sara hastası olduğunu, 6 aydan bu yana dağda bulunduğunu belirtti.

Seslerini duyurabilmek, çocuklarının geri getirilebilmesi için Ankara`ya geldiklerini dile getiren Toklar, devletten, Cumhurbaşkanı`ndan, Başbakan`dan, HDP`den somut adımlar atmalarını istedi.

Toklar, "14 yaşındaki çocukların hepsi top oynuyor, hayatını yaşıyor, benim çocuğum şu an dağda, elinde silah var. Biz çocuklarımızın dağda ölmesini ya da öldürmelerini de istemiyoruz. Bu çocuklar doğarken katil doğmadılar, evlatlarımızı istiyoruz. Davamız haklı bir dava" diye konuştu.

Annelerden destek beklediklerini belirten Toklar, çocuklarını alana kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

Yapılan haksızlığı herkesin görmesi gerektiğini ifade eden Toklar, "Bizi evlatlarımızla sınamasınlar, bize bu acıyı yaşatmasınlar" dedi.