Okul hazırlıkları Diyarbakır esnafını sevindirdi

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlayacak olmasıyla birlikte ailelerin okul hazırlıkları yapması, Diyarbakır esnafının yüzünü güldürdü.

Ekleme: 14.09.2014 17:54:02 / Güncelleme: 14.09.2014 17:54:02 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

DİYARBAKIR – 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı üç aylık yaz tatilinin ardından yarın başlayacak. Okulların açılacak olması ailelerin okul alışverişi yapmalarına, esnafların da yüzünün gülmesine sebep oldu.

Okulların açılacak olmasıyla birlikte satış oranlarında artış yaşadıklarını ifade eden Diyarbakırlı esnaflar, bu durumdan memnun olduklarını dile getirdiler.

“Büyük iş yerlerinin açılması küçük esnafın işini zorlaştırıyor”

Diyarbakır’ın en işlek caddelerinden olan Sakarya Caddesi’nde 18 yıldır esnaflık yaptığını aktaran Halit Diri isimli esnaf, okulların açılmasına az bir süre kala işlerinde yoğunluk yaşadıklarını söyledi.

Diri, “Son bir haftadır iş yoğunluğumuz artmış durumda. Okulların açılacağı zamanlarda işlerimiz yoğun oluyor. Bu yoğunluk son yıllarda düştü. Büyük iş yerleri ve mağazaların açılması bu duruma neden oldu. Bu tür yerler küçük esnafın işini zorlaştırıyor. İnşallah bu durum böyle devam etmez.” dedi.

“Fiyatlarımız müşterilere göre uygundur”

Okul malzemeleri satan kırtasiyeciler ise, okulların açılmasıyla satışlarda artış meydana geldiğini belirterek, “Diyarbakır’dan ve diğer illerden gelen herkes okul malzemesi alıyor. Bugün Pazar olmasına rağmen işlerimiz gayet iyidir. Bu durum sadece biz kırtasiyeciler için değil, diğer esnaflar için de iyi oldu. Fiyatlarımız, müşterilere göre gayet uygundur.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman-İLKHA)