Irak Büzitnava İslami Partisi`nden HÜDA PAR`a Ziyaret

Irak Kürdistanı Büzitnava İslami Partisi Genel Başkanı Şeyh İrfan Ali Abdulaziz, Dış İlişkiler Sekreteri Aso Kanadi ile beraber Hür Dava Partisi İstanbul İl Başkanlığı`na ziyarette bulundu.

Ekleme: 02.09.2014 10:09:00 / Güncelleme: 02.09.2014 10:09:00 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

İSTANBUL- Büzitnava İslami Partisi’nden bir heyet, HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı’na ziyarette bulundu. Büzitnava İslami Partisi Başkanı Şeyh İrfan Ali Abdulaziz ve Dış İlişkiler Sekreteri Aso Kanadi’yi HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Erdal Elibüyük ve İstanbul İl Başkanı M. Ali Gönül karşıladı.

Başkan Şeyh Ali Abdulaziz ziyaret nedeninin HÜDA PAR’ın kendi partilerine yönelik ziyaretlere bir teşekkür ve destek ziyareti olduğunu belirtti. HÜDA PAR’ın kendi bölgelerinde çok sevildiğini belirten Abdulaziz, Türkiye’ye geldiklerinde ilk ziyaret ettikleri partinin HÜDA PAR olduğunu ifade etti.

Kürdistan bölgesinde yaşanan genel sorunların ele alındığı ziyarette yaşanan fitneler karşısında birlik olarak karşı durmanın önemine değinildi.

Başkan Ali Abdulaziz’in Parti çalışmalarını sorması üzerine HÜDA PAR GİK Üyesi Erdal Elibüyük kısa bir açıklamada bulundu.

“Partilerle diyaloglarımızı geliştirmeye devam ediyoruz”

Kürdistan’da yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade eden HÜDA PAR GİK Üyesi Erdal Elibüyük, “Bizler parti olarak seçimden seçime meydanlara inen bir parti değil, her zaman halkımızla olan bir partiyiz. Kürdistan’daki yapı ve partilerle gerekli diyalogları gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Yine Ortadoğu ve Türkiye’deki partilerle gerekli görüşmeleri, bölgemizde şu an yürütülmeye çalışılan çözüm süreci halkımıza ve partimize maalesef büyük zorluklar doğurdu. Partimize ve parti üyelerimize seçim sürecinde birçok saldırı oldu. Son olarak yine bölgede bir basın mensubu kaçırıldı. Allah’a hamd olsun 5 günlük alıkonulmasının ardından serbest bırakıldı. Bu tür saldırılar geçmişten bugüne maalesef devam ediyor." şeklinde konuştu.

Ziyaretten dolayı memnuniyetlerini dile getiren İstanbul İl Başkanı M. Ali Gönül ise, bölgede yaşanan fitneler karşısında ortak bir tavır sergilemenin güzel ve önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

Yapılan genel görüşmenin ardından iki parti yetkilileri basına kapalı özel bir görüşme gerçekleştirdi.
(Erkan Yavuz- İLKHA)