"Yargıda eşitlik ilkesine aykırı uygulamalar terk edilmelidir"

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Cemal Çoban, yeni adli yıl ile ilgili sosyal paylaşım sitesi üzerinden açıklama yaparak 'Kanun önünde herkes eşittir' ilkesine aykırı uygulamaların ivedilikle terk edilmesi gerektiğini söyledi.

Ekleme: 01.09.2014 23:42:01 / Güncelleme: 01.09.2014 23:42:01 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için 

BATMAN - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı Cemal Çoban, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada yeni adli yılın, yargının bağımsızlığının ve tarafsızlığının teminat altına alındığı bir yıl olması gerektiğini belirtti.

Çoban, yaptığı açıklamada yeni adli yılın adalet bekleyen tüm kesimlerin mağdurlarına umut olacak gelişmelere vesile olmasını dileyerek, “Yeni adli yıl, yargının bağımsızlığının ve tarafsızlığının teminat altına alındığı bir yıl olmalıdır. Yeni adli yıl, hakimlerin kendi ideolojileri ve siyasal görüşlerinden de bağımsızlığını sağlayacak düzenlemelerin yapılacağı yıl olmalıdır. Herkese her zaman uygulanabilir, kişiye göre değişmeyen bir yargı düzeni oluşturulmalıdır. Yeni adli yılda, yargı siyaset dahil her türlü paralellikten uzak tutulmalı, siyasi etkilere açık bir yargılama düzeninden kaçınılmalıdır. "Kanun önünde herkes eşittir" ilkesine aykırı uygulamalar ivedilikle terk edilmelidir.” dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)