Libya`da çatışma: 11 kişi öldü!

Libya`nın doğusundaki Bingazi kentinde yaşanan çatışmada 11 kişinin öldüğü, pek çok kişinin de yaralandığı bildirildi.

Ekleme: 01.09.2014 22:46:00 / Güncelleme: 01.09.2014 22:46:00 / Dünya
Destek için 

Libya ordusundaki Saika Tugayları`nda (Yıldırım Tugayları) görevli subay Ferec Milad, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Saika Tugayları ile Bingazi Devrimciler Şura Meclisi`ne bağlı güçler arasında akşam saatlerinde şiddetli çatışma yaşandığını söyledi.

Çatışmanın devrimci güçlerin Benina Hava Üssü ve sivil havalimanına doğru ilerlemeye başlamasının ardından yaşandığını ifade eden Milad, olayda 11 Libya askerinin öldüğünü pek çok askerin de yaralandığını belirtti.

Milad, Saika Tugayları`nın Benina Hava Üssü ve sivil havalimanını ele geçirmeyi hedefleyen saldırıları püskürtmede "Hafter`e bağlı hava birliklerine ait uçakların etkili olduğunu" dile getirdi.

Bingazi Devrimciler Şura Meclisi`nden ise henüz olaya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Emekli general Halife Hafter 16 Mayıs`ta hükümet yanlısı ve devrimci bazı grupları terörist ilan edip bunlara karşı "Onur Savaş" başlattığını duyurmuştu. Özellikle ülkenin doğusunda, Hafter`e bağlı güçler ile "Bingazi Devrimciler Şurası" adı altında toplanan devrimci silahlı gruplar arasında çatışmalar zaman zaman şiddetlenerek devam ediyor.

Kaynak: AA