Bakanlık Facebook`tan İlaç Satanları Takip Ediyor

Sağlık Bakanlığı, umut tacirlerinin sahte facebook hesapları üzerinden başta kanser olmak üzere maddi değeri yüksek ilaçları satışa sunması üzerine harekete geçti.

Ekleme: 21.08.2014 11:35:00 / Güncelleme: 21.08.2014 11:35:00 / Güncel
Destek için 

Sağlık Bakanlığı, umut tacirlerinin sahte facebook hesapları üzerinden başta kanser olmak üzere maddi değeri yüksek ilaçları satışa sunması üzerine harekete geçerek, söz konusu profilleri tespit etti ve inceleme başlattı.

Söz konusu sahte facebook profillerinden birinin, daha önce Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından tespit edilerek işleme alındığını belirten Bakanlık yetkilileri, gerçek şahıs ve adreslerin bir kısmına ulaşıldığını ve çalışmaların gizlilikle devam ettiğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Ekonomik Değerlendirmeler Daire Başkanı Akif Akbulat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, internet siteleri ve sosyal medya aracılığıyla başta kanser olmak üzere çeşitli ilaçları satanlar hakkında ciddi denetimler yapıldığını ve cezai işlemlerin uygulandığını söyledi.

Bu işleri yapanların "illegal yapılar olduğunu, örgütsel hareket ettiğini ve eczacı olmadıklarını" vurgulayan Akbulat, bunun yerel ve uluslararası operasyonlarla birçok defa emniyet tarafından da teyit edildiğini ifade etti. Akbulat, Türkiye`de değişik isimler altında ilaç toplama kampanyalarının yasaklandığını ve bununla ilgili sivil toplum kuruluşlarına genelge gönderildiğini anımsatarak, şikayetlerle takiplerin yapıldığını ve illegal yapıların tespit edildiğini dile getirdi.