Bayan doktor darp edildi iddiası

Bingöl Karlıova Devlet Hastanesi Acil Polikliniği'nde nöbetçi olan doktor, sağlık çalışanı ve güvenlik görevlilerinin hastanede ölen Mehmet Candündaran'ın (62) yakınları tarafında darp edildiği iddia edildi.

Ekleme: 30.07.2014 11:42:02 / Güncelleme: 30.07.2014 11:42:02 / Güncel / Bingöl Haberleri
Destek için 

BİNGÖL - Karlıova Devlet Hastanesi Acil Polikliniği’nde nöbetçi olan doktor, sağlık çalışanı ve güvenlik görevlilerinin hastanede ölen Mehmet Candündaran (62) adlı vatandaşın yakınları tarafında darp edildiği ileri sürüldü.

İddia göre; Karlıova ilçesine 22 kilometre uzaklıkta bulunan Mollaşakir Mahallesi’ne bağlı Tarlacık mezrasında bulunan Mehmet Candündaran (62) adlı hasta astım hastalığından dolayı dün öğle saatlerinde Karlıova Devlet Hastanesine gelerek hasta olduğunu ve muayene olmak istediğini söyledi.

Acil Doktoru olan Esra Yırtar tarafından muayenesi yapılarak tedavi edildi. Tedavi olduktan sonra kendisini iyi hissettiğini ifade eden Mehmet Candündaran taburcu edildi. Tarlacık mezrasındaki evine gittikten iki saat sonra tekrar fenalaşan Mehmet Candündaran’ın ailesi 112 acil servisi arayarak ambulans istedi. Köye gelen Ambulansla Karlıova Devlet Hastanesine getirilen Mehmet Candündaran yolda tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak hayatını kaybetti.

Mehmet Candündaran’ın cenazesi hastane morguna alınırken, yakınları da doktoru suçlayarak hastanedeki görevlilere saldırdı. Ölen Candündaran’ın yanında bulunan yakınları Dr. Esra Yırtar ve sağlık personellerinden Rüveyda Karakozan, Sedat Ercan, Aykut Kırkız, Ömer Faruk Burkay, güvenlik görevlilerinden ise Namet Örnek ve Ferhat Olgun darp etti.

Kendilerine yapılan saldırı karşısında sağlık çalışanları kendilerini pencereden attıklarını iddia ettiler. Özel güvenliğin yetersiz kaldığı saldırı sonrasında hastaneye polis çağrıldı. Hastaneye gelen polisler saldırganları hastaneden dışarı çıkartarak Hastane çevresinde ve içerisinde güvenlik önlemi aldı.

Saldırıya uğrayan güvenlik görevlilerinden Ferhat Olgun, olay hakkında şunları söyledi:  “Hastaneye gelen acil hastayı müdahale odasına alındı, hasta tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı. Hasta yakınları tarafında Doktor Esra Yırtar darp edildi. Dr. Esra hanımı hasta yakınları yumruklarla darp ettikten sonra, doktor hanım yere düştü, yerde doktor hanımı hasta yakınları tekmelerken biz güvenlik görevlileri doktor hanımı oradan uzaklaştırmaya çalıştık, bu sırada bize de saldıran hasta yakınları beni ve diğer güvenlik görevlisi arkadaşımda burada darp ettiler. Hınçlarını alamayan hasta yakınları Hastanede ne cam bıraktılar ne eşya bıraktılar.”

Saldırıya uğrayan sağlık görevlilerinden Ömer Faruk Burkay ise: “Hasta solunum havalesi geçirmişti, hasta zaten yolda ölmüştü. Hasta yakınlarının bu duruma tepkisi biraz sert oldu, çünkü hasta gündüzden gelmişti, hastaya müdahaleler yapıldı ona kalbinden bir sıkıntısı olup olmadığını sorduk oda kalp hastası olmadığını sadece astım hastası olduğunu bize söyledikten sonra hastayı taburcu ettik. Kalp ile ilgili bir sıkıntısı yoktu, sadece astım hastalığından dolayı sıkıntısı vardı ve gereken ilaçlar verildi. Hasta durumu iyi olduktan sonra taburcu edildi. Eve gittikten sonra tekrar fenalaşan hasta 112 Acil servisi aradı, hasta yakınları durumdan bir ihmal olduğunun düşündüler ama herhangi bir ihmal yoktu. Hasta yakınları bize saldırdılar bizde kendimizi kurtarmak için pencereden atladık Doktor içerde kalınca gelenlerin hepsi Doktora saldırdılar” dedi.

Mehmet Candündaran’ın cenazesi ise yapılan otopsinin ardından alınan güvenlik önlemleri altında yakınlarına teslim edilerek köyüne gönderildi.

Polis olay hakkında geniş çaplı soruşturma başlattı. (İLKHA)